Kanser Hastası Sebastian‘a Akdeniz Üniversitesi Sahip Çıktı

Romanya‘da, altı aylıkken yakalandığı kanser sonucu bir gözü alınan ve bir ay önce de kanser ikinci gözüne sıçrayan 2 yaşındaki Sebastian‘a, Akdeniz Üniversitesi sahip çıktı.

Romanya uyruklu Sebastian Andrei‘nin tedavisinin artık Akdeniz Üniversitesi Hastanesi‘nde yapılacağını belirten Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, çocuğu odasında ziyaret etti.

"Biz, kendimizi insanlığın hizmetinde olan bir kurum olarak görüyoruz. Hangi milletten olursa olsun her insan kıymetli" diyen Prof.Dr.Kurtcephe, yardıma muhtaç olan bir insana koşmayı kendilerine görev bildiklerini ifade etti. Prof.Dr. Kurtcephe, tüm imkanları seferber edip, Sebastian‘a güzel bir hayat vaat etmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Antalya‘nın bir dünya kenti olduğunu ve her yıl milyonlarca turistin geldiğini belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe, "Antalya‘da kimsesiz yabancı uyruklu hastaları Vilayet ile elele verip burada tedavi yapıp, ülkelerine dönmelerini sağlıyoruz. Sebastian da bu şekilde kabul ettiğimiz en küçük hasta. Sebastian‘ı çok özel bir konuğumuz olarak görüyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Alphan Küpesiz de, Sebastian‘ın hastanaye kabulünün yapıldığını ve tetkiklere başlandığını belirterek, "Sebastian‘ın hastalığında ilerleme mevcut. Tetkiklerimiz devam ediyor. Bir takım tetkiklerden sonra planımızı oluşturup tedavisine başlayacağız" diye konuştu.

Romanya‘da, yedi aylık doğan ve doğduktan 6 ay sonra gözünde kanser olduğu belirlenerek gözü alınan Sebastian‘a protez göz takıldı. Romanya‘daki doktorların "Umarız iki yaşına kadar diğer göze sıçramaz" dediği çocuğun diğer gözüne de 1 ay önce kanser teşhisi kondu. Bir gözü hiç görmeyen diğer gözü ise sadece yüzde 10 görebilen çocuğun ilk tetkikleri Memorial Antalya Hastanesi‘nde yapıldıktan sonra, basında yer alan haberler üzerine 2 yaşındaki Sebastian‘ın tedavisini Akdeniz Üniversitesi üstlendi. Anne

Florina Dobromiresu, kendilerine yardım eli uzatan herkese teşekkür etti.

Kaynak: İHA