İl Genel Meclisi Üyeleri İnceleme Yaptı

İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu, Turizm Komisyonu ve Sağlık Komisyonu üyeleri Elmalı İlçesi’ne bağlı Tekke Köyü sınırları içerisinde bulunan mermer ocağında inceleme yaptı.

Antalya İl Genel Meclisi tarafından görevlendirilen Mustafa Sayın, Zeki Tunç, Muammer Saygılı, Gülsüm Özer, Ali Çamlıdağ, Ali Arslan, Mehmet Ordu ve Ali Güzel’den oluşan komisyon üyeleri, Tekke Köyü’nde Muhtar Mustafa Çalhan, Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş ile vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş, “Bizim İl Genel Meclisi’ni suçlama gibi bir tavrımız asla olamaz. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir durum ortaya çıkmıştır. Dur Dağı bizim için kutsal bir mekandır. Burada kurbanlar kesip Hıdırellez’i burada karşılarız. Bu yıl Haziran ayının sonunda 6. Abdal Musa’yı Anma Etkinlikleri Dur Dağı’nda gerçekleştirilecektir. Dur Dağı bizim için Abdal Musa ile eşdeğerdir” dedi.

Komisyon üyelerinin yapmış olduğu incelemelerde, sözkonusu şirketin Dur Dağı’ndan çıkardığı mermeri nakletmek için kullandığı yol güzergahındaki meyve ağaçlarının tozdan etkilenebileceği, yakınında bulunan su kaynaklarının zarar görebileceği açıklandı.

Kaynak: İHA