8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Antalya Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü 6- 13 Mart tarihleri arasında bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Bir hafta süresince dolu dolu geçecek programlarda Antalyalı kadınlar konser, tiyatro, defile, sergi, konferans ve panel gibi kültürel ve sanat etkinliklerle bu özel günün farkındalığını yaşayacak. 8 Mart Salı günü nostalji tramvayı ve Minicity kadınlara ücretsiz olacak. Aynı gün Cam Piramit’te saat 20.00 ’Geçmişten Günümüze Kadın’ konulu defile gerçekleştirilecek. Konserin ardından Kadınlar Günü’ne özel ’Züleyha’ Konseri gerçekleştirilecek.

Etkinlikler Yenimahalle Kültür Merkezi, Antalya Kültür Merkezi ve Cam Piramit’te gerçekleşecek.

Etkinlikler kapsamında 6 mart tarihinde AKM’de saat 13.30’da Antalya Kent Müzesi tarafından hazırlanan ’Kadınlar Vardır’ konulu sergi açılacak. Aynı gün saat 14.00’de ise KA-DER Başkanı Hülya Gülbahar ’Atatürk ve Kadın Hakları’ konulu bir konferans verecek.

7 Mart tarihinde ise ABT saat 14.00’de Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde ’Aşk Grevi’ adlı oyunu sahneleyecek. Aynı gün saat 20’de ise İsmail Baha Sürelsan Çok Sesli Korosu ’Kadın emeğine saygı’ adlı bir konser verecek.

8 Mart günü ise Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde ’Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor’, İsmal Baha Sürelsan ’Gülşah Çubukçuoğlu Kadın Bestekarlar Konseri’, Cam Piramit’te saat 18.00’de kokteyl ve ’Geçmişten Günümüze Kadın’ isimli defile, saat 20.00’de ’Züleyha’ konseri gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA