Yunuslara Yakın Dövüş Ve Savunma Eğitimi

Antalya‘da, yunus ekibinde görev yapan personel, üç aylık yakın dövüş, savunma, suçluya müdahale ve suçluyu taşıma eğitimi aldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye Kick Boks Federasyonu işbirliği ile 60 personel yakın dövüş, savunma, suçluya müdahale ve suçluyu taşıma eğitimi aldı. Teknik Komite Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Doğan Mengi yönetiminde üç aydır çalışan Yunuslar, yaptıkları hareketlerle suçlulara adeta gözdağı verdi. Suçluyu yakalama, kelepçeleme eğitimi de alan Yunuslar, özellikle silah ve bıçaklı eğitimdeki başarısıyla dikkat çekti.

Personelin eğitim sayesinde toplum psikolojisinde daha olumlu bir imajı olacağını belirten Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, "Yunuslarımız tecrübelerini eğitim ile birleştirme imkanı oldu. Suçluya en kısa sürede en iyi müdahaleyi gerçekleştirecekler" dedi.

Eğitimle suçlara daha kararlı davranacaklarını belirten Muratpaşa İlçe Yunuslar Büro Amiri Özkan Büyükyılmaz da, "Toplumda kötü görüntü vermemeli, kaba kuvvet ve vatandaşa daha sempatik davranmaları amaçlanıyor. Eğitimin olumlu sonuçlar alacağını ümit ediyorum" diye konuştu. Günlük eğitimini tamamlayan Yunuslar daha sonra görev bölgelerine geçti.

Kaynak: İHA