Yetiştirme Yurdunda Büyüyen İşadamı Üç Bin Kişiye İş Veriyor

Rize‘de, yetiştirme yurdunda büyüdükten sonra iş hayatına atılan Özcan Sümer, bugün Avrupa‘nın en büyük iç giyim firmasının sahibi olarak üç bin kişiye iş veriyor.

Rize Atatürk Çocuk Yuvası‘nda geçen gün gerçekleştirilen Sosyal Amaçlı Salonun açılış törenine katılanlar arasında yer alan Özcan Sümer (40) katıldığı bu programda yaptığı konuşmasında bir çok kişinin bilmediği bir şeyi açıkladı. Sümer, konuşmasında çocukluğunun ve gençliğinin Rize‘de çocuk yuvasında geçtiğini belirterek, yuvadaki çocuklara çalışmaları halinde kendisi gibi bir iş adamı olabilecekleri nasihatinde bulundu.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Sümer, "İlkokul, orta okul, lise ve üniversiteyi Rize Yetiştirme Yurdu‘nda Rizeliler‘in yardımları ile okudum. Bugün Türkiye‘nin ve Avrupa‘nın en büyük iç giyim üreticisiyiz. 27 ülkeye ihracat yapıyorum, 3 bine yakın çalışanımız var" dedi.

Sümer, yetiştirme yurdunda aldığı eğitimin elde ettiği başarıda katkı sağladığını ifade ederek şunları söyledi: "Burada kendi başınıza olduğunuz için kendi işinizi kendiniz yapıyorsunuz. Bu sizi geliştiriyor. Size çok şey katıyor. Metodik yaşamayı öğreniyorsunuz. Bunun yanında yurtta kaldığım dönemlerdeki Rizeli hayırseverlerin bize yapmış olduğu nasihatlerde iyi bir eğitim almamızın önemini anlatmaları ve teşvik etmeleri de önemli oldu."

Yetiştirme yurdunda bulunmanın kötü bir kader olmadığını söyleyen Sümer, şöyle konuştu: "Kesinlikle yetiştirme yurdunda olmak çalışınca bir avantajda olabiliyor."

Rize‘nin Pazar ilçesi Suçatı köyünde dünyaya gelen Sümer, dokuz kardeşi ile birlikte çocuk yaşta babasını kaybetti. Rize‘de Yetiştirme Yurdu‘na yerleştirilen Sümer, eğitim hayatı boyunca bu yurtta kaldı. Üniversiteyi başarı ile tamamlayan Sümer, iş hayatına bir özel sektör işletmesinde işçi olarak başladı ve bir süre sonra kendine ait iç giyim firmasını kurarak bugün Avrupa‘nın en büyük iş giyim firmasının sahibi oldu.

Kaynak: İHA