Muhabir, Başkanın Elini Sıkmayınca Ortalık Gerildi

Bolu‘da, Kent Meydanı Projelerinin sunumu sırasında bir gazetecinin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz‘la tokalaşmaması üzerine sinirlenen Başkan Yılmaz, "Bu Bolu halkına yapılmış bir saygısızlıktır" diye tepki gösterdi.

Kamuoyunda günlerdir tartışma konusu olan Kent Meydanı Projesi için Ticaret ve Sanayi Odası‘nda toplantı yapıldı. Mimarlar tarafından kent meydanının yeni projelerinin tanıtıldığı toplantı öncesi salona giren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konuklarla tokalaştı. Tokalaşma sırasında muhabir Metin F., Başkan Yılmaz‘ın elini sıkmayınca ortalık gerildi. Gazetecinin kendisiyle tokalaşmamasına öfkelenen Yılmaz, "Beni adam yerine koymayanı bende adam yerine koymam. Beni kişisel olarak sevmeyebilirsiniz

ama benim uzattığım el Bolu Belediyesi Başkanı olarak uzattığım eldir. Yani bana karşı yapılmış bir saygısızlık, Bolu halkına karşı yapılmıştır. Bu Bolu halkına karşı gösterilen bir tepkidir. Bu bir edepsizliktir" diye sert cevap verdi.

Başkan Yılmaz, hararetli konuşmasına salondakilerin sakinleştirmesiyle son verdi. Daha sonra toplantı salonunu terk eden Alaaddin Yılmaz, ilerleyen saatlerde tekrar salona gelerek mimarların hazırladığı kent meydanı projelerinin sunumunu izledi.

Kaynak: İHA