Kader Eskişehir Şube Başkanı Sabiha Sayan:

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) Eskişehir Şubesi Başkanı Sabiha Sayan, seçime girecek partilerin, kadın adaylarını birinci veya ikinci sıradan milletvekili adayı olarak göstermesi gerektiğini söyledi.

Sayan, Eskişehir Sivil Yerel Oluşumu Merkezi‘nde partilerin kadın aday adaylarıyla düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir‘de AK Parti‘den 6, CHP‘den 3, MHP‘den 3 milletvekili aday adayı kadının bulunduğunu belirterek, kadın aday adayları sayısının çok önemli olmadığını kaydetti.

Kadın adayların partilerinde seçilebilecek sıralara konulması gerektiğini ifade eden Sayan, şöyle konuştu: "Genel Seçime girecek partiler kadın adaylarını birinci veya ikinci sıradan milletvekili adayı olarak göstermelidir. Bu uygulama doğru olacaktır. Nüfusun yüzde 52‘sini kadınlar oluşturduğuna göre, önümüzdeki Meclis‘te kadınlar da kendi haklarını savunacak ve ülke sorunlarına çözüm getirecek sözlerinin bulunduğuna inanıyoruz. Bu yüzden TBMM‘de 270 kadın milletvekili görmek istiyoruz. Bu yüzden kentteki 23 sivil toplum kuruluşuyla birlikte kadın adayların seçilebilecek sıralarda yer almasını talep ediyoruz."

Kaynak: İHA