İç Hatlarda Beşinci Yılını Dolduran Sunexpress 10 Milyon Yolcuya Yaklaştı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, 26 Mart 2006’da İzmir’de başlattığı iç hat operasyonunda beşinci yılını doldurdu.

İç Hatlarda Beşinci Yılını Dolduran Sunexpress 10 Milyon Yolcuya Yaklaştı
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, 26 Mart 2006’da İzmir’de başlattığı iç hat operasyonunda beşinci yılını doldurdu. İzmir’den Anadolu şehirlerine aktarmasız uçuşlar düzenleyen ilk havayolu şirketi olan SunExpress, Antalya’dan sonra İstanbul Sabiha Gökçen’den de iç hat uçuşları başlatarak, 29 Mart 2011 itibarıyla toplamda 9,6 milyon yolcuya hizmet verdi. Aynı dönemde 73 binden fazla iç hat uçuşunu, ortalama yüzde 70 doluluk oranıyla yaptı.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, ”Türkiye ile Avrupa arasında 1990 yılından bu yana yoğun bir dış hat uçuş planı uyguluyoruz. 2006‘da şirket tarihimizin en önemli kilometre taşlarından birini gerçekleştirdik ve iç hat uçuşlarına başladık. İzmir’den başlamamız önce yadırgansa da Ege Bölgesi’nin potansiyeli bizi yanıltmadı ve kısa sürede hedeflediğimiz doluluk oranlarını yakaladık. Bunu, Antalya ve İstanbul Sabiha Gökçen merkezli iç hat uçuşlarımız takip etti. Türkiye’nin mobilite ihtiyacının hızla artmaya devam ettiğini ve pazarın daha da yüksek bir büyüme potansiyeli gösterdiğini gözlemliyoruz.” dedi.

SunExpress, yaz tarifesinde Türkiye’de 17 şehre, haftada 466 iç hat uçuşu düzenliyor. İzmir’den Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kars, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van’a, Antalya’dan Adana, Bodrum, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Samsun, Trabzon ve Van’a, İstanbul Sabiha Gökçen’den Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kars, Mardin, Samsun, Trabzon ve Van’a tarifeli iç hat seferleri yapıyor. Bilet fiyatları ise iç hatlarda her şey dahil 59,99 lira, dış hatlarda 59,99 eurodan başlıyor.