Fatih Üniversitesi’Nin Yeni Kütüphanesi‘Nin Açılışını Bakan Günay Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 30 Mart Çarşamba günü Fatih Üniversitesi Kütüphanesi‘in yeni binasının açılışını yapacak. Açılışa birçok yazar, akademisyen ve kitapevi temsilcisi katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 30 Mart Çarşamba günü Fatih Üniversitesi Kütüphanesi‘in yeni binasının açılışını yapacak. Açılışa birçok yazar, akademisyen ve kitapevi temsilcisi katılacak.

    Öğrencilerin daha güzel bir ortamda bilgiye ulaşmalarını amaçlayan Fatih Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından hizmete açılıyor. 30 Mart Çarşamba günü 14.00’te düzenlenecek törenle açılışı yapılacak olan kütüphane; öğrenci, yazar, akademisyen ve kitap evlerini bir araya getiriyor. Törende ayrıca edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden Şair ve Yazar Beşir Ayvazoğlu’na ‘Onur Ödülü’ takdim edilecek.

    Fatih Üniversitesi Kütüphane Müdürü Ercüment Demirbozan, Üniversitenin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak amacıyla kurulmuş olan kütüphanenin, tüm öğrencilere ve akademisyenlere hizmet vereceğini ifade etti. Kütüphane ile ilgili teknik detayları aktaran Demirbozan, Fatih Üniversitesi Kütüphanesi‘nin teknolojik altyapısı ile farkını ortaya koyduğunu söyledi. Demirbozan, “Bin ikiyüz metrekare kullanım alanı ve iki yüz kişilik oturma kapasitesine sahip kütüphanemiz; giriş, kitap salonu, okuma salonu ve nadir eserler odası bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca, öğrencilerin ders çalışması ve araştırma yapmasına imkân verecek donanımda özel çalışma odaları bulunuyor.” dedi.

    Fatih Üniversitesi Kütüphanesi güncel eserlerin yanında Nadir eserleri de bünyesinde barındırıyor. İçerisinde yüzlerce yıllık tarihi değer taşıyan kitaplarında bulunduğu Nadir Eserler koleksiyonunda, 500 yıl önce kaleme alınmış Arapça Tıp sözlüğü de bulunuyor. Eserlerin bulunduğu oda belli bir nem ve sıcaklık değerinde tutularak muhafaza ediliyor. Kullanıcılar, Nadir Eserleri dijital ortamda inceleyebiliyor.