Bursaspor Yönetiminden Soruşturma Açıklaması

Bursaspor Yönetim Kurulu, mali polis ve savcılığın soruşturmasında, futbolcuların ev adreslerinin istenmesi gibi yeni taleplerin ortaya çıkmasının Bursaspor‘un sportif anlamda geleceğine yönelik kaygıları artırdığını bildirdi.

Bursaspor Yönetim Kurulu, resmi internet sitesinde süren soruşturmalar hakkında bir açıklama yaptı.

"FUTBOLCULARIN EV ADRESLERİ İSTENDİ"

Yönetim Kurulu açıklamasında, bir süredir yargı tarafından sürdürülen soruşturmalara karşı hiç bir çekince içinde olunmadığı belirtilerek, "Yetkili kurumlar, elbette ki ortada bir iddia varsa araştıracaklar ve bu süreç sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Bundan önceki incelemeler, Bursaspor Kulübü’nde usule aykırı hiçbir eylem ve harcama olmadığını ortaya çıkarmıştır ve bugün de yargının yaptığı araştırmanın aynı şekilde sonuçlanacağına inancımız tamdır. Ancak Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın yasal gerekleri nedeni ile, kulüp olarak bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmayışımız ve sadece, soruşturmanın bir an önce sonuçlanması için gereken bilgi ve dokümanları, ilgili mercilere istendiği anda derhal sunmuş olmamız, belli çevrelerce farklı yorumlanmış, soruşturma sonucu beklenmeksizin, sanki usulsüzlük varmış da susuyormuşuz gibi algı yaşatılmaya çalışılmıştır. Ayrıca son derece kritik maçlar oynayan takımımızın, deplasman ya da iç saha maçlarına hareket ederken, kulüpten ayrılışları sırasında görmüş oldukları manzara ve soruşturmanın bu safhasında, futbolcularımızın ev adreslerinin istenmesi gibi, onları da psikolojik olarak etkisi altına alacağına emin olduğumuz bir takım yeni taleplerin ortaya çıkması, Bursaspor’un sportif anlamda geleceğine yönelik kaygılarımızı büyük ölçüde arttırmıştır" denildi.

"TEKNİK KADRONUN DA ÖNÜ KESİLMEK İSTENİYOR"

Yönetim Kurulu, sürecin kısa zamanda sonuçlandırılmamasının, dedikoduların artmasının Bursaspor‘un günlük işleyişine zarar verdiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi: "Bu tür dedikodu, iftira ve asılsız şikayetlerle bir yandan da teknik kadromuzun daha huzurlu bir çalışma ortamında, perspektifli bir çalışma içinde olmasının da önü kesilmek istenmektedir. Bizler, Yönetim kurulu olarak isterdik ki zamanımızı ve enerjimizi haksız şikayetler ve davalara vermeyelim ve kulübümüzü Yeşil Beyaz sevenlerin özlediği yapıya ve güce kavuşturacak istikrarla her yıl Türkiye ve Avrupa da ses getirecek başarılı adımlara devam eden sağlam bir yapı için çalışalım. Ama mesaimizi ve enerjimizi yok etmek isteyenlerle uğraşmak zorunda kalmak, elbette ki bizlerin de hoşuna gitmemektedir. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukukun işleyişine her birey gibi, bizim de sonsuz saygımız vardır. Ancak hiçbir belge ve bilgiye dayanmaksızın, sadece iddia olarak ortaya atılan akıl almaz suçlama ve ithamlar karşısında, Bursaspor Kulübü olarak bizim de yapacaklarımız vardır. Uzunca bir süredir, hedefi sadece yönetimin enerjisini çalmak, Bursaspor’a zaman kaybettirmek ve son geldiğimiz noktada sportif başarımızı da etkilemek olan kişiler, gerçek dışı beyan ve ithamlarının hesabını hem kulübümüzün yetkili organı Disiplin Kurulu karşısında, hem de açmakta olduğumuz ceza ve tazminat davalarıyla yargı önünde vereceklerdir"

"HER TÜRLÜ BELGEYİ PAYLAŞIRIZ"

Bursasporlu yöneticiler, yönetim olarak hiçbir belgenin gizli ve saklı kalmadığını vurgulayarak, "Her türlü belge ve bilgiyi yetkililerle paylaşmaya hazırız. Ancak soruşturma sürecinin, şekil bakımından kamuoyunu ve en büyük hassasiyetimiz olan, futbolcularımızı ve antrenörlerimizi tedirgin edecek düzeyde gelişmesi düşündürücüdür. Tüm bu nedenlerle iftirada ve hakarette bulunanlar hakkında şikayette bulunmak ve dava açmak için 29.03.2011 tarihinde, hukuki desteklerini esirgemeyen avukatlarımızla beraber saat 14.00 te yönetim kurulu olarak Bursa Adliyesinde olacağız. Bize güvenip tüm iftiralara rağmen son genel kurulda katılımcıların tamamının oyuna layık görülen yönetimimiz, bu basit iftiralara pabuç bırakacak ve iftiraların kanun önünde hesabını sormayacak kadar acz içinde olmamıştır ve olmayacaktır" dediler.

Kaynak: İHA