Bakan Eker, Kanun Hükmünde Kararnameyi Değerlendirdi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kanun hükmünde kararnameyle ilgili olarak, "Şu anda seçim süreci var seçim sürecinde meclis doğal olarak kapanacak.

Bakan Eker, TBMM‘de düzenlenen Veteriner Hekimler Resim Sergisi açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Eker, kanun hükmünde kararname için muhalefetin eleştirilerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Eker, "Muhalefetin görevi eleştirmektir zaten o her şeyi eleştirir. Biz o eleştirecek diye ona odaklanırsak hiçbir şey yapmamamız lazım" diye konuştu.

Kanun hükmünde kararnameyle neyi hedeflediklerinin sorulması üzerine de Eker, "Seçim zamanı tasarı geldiğinde gerekçesinde yazılı. Şu anda seçim süreci var seçim sürecinde meclisin kapanması tabi doğal olarak kapanacak. Ama yapılması gereken birtakım çalışmalar da var. Süre yetmedi. Türkiye‘de bu çok uygulanmış bir şey AK Parti döneminde ilk defa böyle bir şey yapılıyor ilk defa meclisten yetki isteniyor. Bir ihtiyaç meclisin takdirinde tabii. Meclis kapanacak yeni dönemde tekrar meclisin açılması

organlarının oluşması Ekim ayını bulur. Normal yasama faaliyeti zaman alır ama bu sürede yapılması gereken işlemler var. Onları da yapmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kayseri‘de üç çocuğun öldürülmesiyle ilgili olarak idam cezasının yeniden gündeme gelmesinin hatırlatılması üzerine de Eker, "İdam cezasıyla ilgili anayasa kaldırdı neden tekrar gündeme geldi. Onun cezası bir tek idamla mı karşılanır. Ben ondan emin değilim" dedi.

Bakan Eker daha Veteriner Hekimler Resim Sergisi‘nin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: İHA