Bakan Bağış, Fransız Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Ve Üyeleriyle Bir Araya Geld

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransız Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Jean Bizet ve beraberindeki heyetle çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği‘nde gerçekleşen kahvaltıda Bakan Bağış, Türkiye-Fransa ilişkilerini üç temel ayağı olduğunu, bunların ilkinin 1400‘lü yıllarda başlayan ikili ilişkiler, diğerinin uluslararası platformlardaki ilişkiler olduğunu ifade etti. Bağış, her zaman aynı görüşte olmadıkları fakat iki müttefik olarak orta yolu bulduklarını kaydetti. İlişkilerin üçüncü ayağının Türkiye‘nin AB müzakere süreci olduğunu söyleyen Bağış, bu sürecin Fransa‘nın da desteğiyle başladığını, ancak şu anda bazı

tıkanıklar yaşandığını, sıkıntıları aşmak için Bizet‘in önerilerini dinlemek istediğini kaydetti.

Fransız Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Jean Bizet ise, Fransa Senatosu‘nun Türkiye‘nin çok iyi bir dostu olduğunu söyleyerek, ilk 2 faslın Fransa dönem başkanlığında açılmasının Bağış‘ın hatırlatmasına karşılık çok duygulandığını ifade etti.

Fransa Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Bizet‘e Senatörler Robert Del Picchia, Bernadette Bourzai ve Charles Gautier de eşlik ediyor. Heyet Ankara, Bursa ve İstanbul‘da temaslarda bulunacaklar.

Kaynak: İHA