Ak Parti Milletvekillerinden Türk Metal Sendikasına Ziyaret

AK Parti Karabük milletvekilleri Mustafa Ünal ve Mehmet Ceylan Türk Metal Sendikası Karabük Bölge Temsilciliği‘ni ziyaret etti.

Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Şahin Dikilitaş ve KARDEMİR‘den iş akitleri fesih edilen bir gurup işçi ile görüşen Milletvekilleri işsiz kalan işçilerin sorunlarını dinledi. Milletvekili Mustafa Ünal, anonim şirketlerin bir yapısı olduğunu belirterek, "Yönetim Kurlunda kim oturuyorsa o karar verir. Eskiden Devletin fabrikasıydı devlet karar veriyordu. Çoğu zaman zarar eden fabrikanın zararını devlet karşılıyordu. Şimdi böyle bir şey yok, burada artık şahıslar var. Şuanda bu anonim şirketinin kararıdır. Göreve iade kararı onların kararı olur. Devletin, hükümetin bir şirketin yönetimine daha fazla müdahale etmesi mümkün değildir. O zaman kanunlarınızı ve sistemlerinizi tamamen değiştirmeniz gerekir. Milletvekili olarak biz konuyu Başbakanımıza illettik ve hükümet olarak elimizden gelen çabayı gösterdik. Bundan sonra hukuk çevresinde ne yapılması gerekiyorsa onu yaparız" dedi.

Türk Metal Sendikası Şahin Dikilitaş ise, "Sizin dışında diğer vekillerimiz buraya gelip bu olaylara sıcak bakmadı" dedi.

Sendikaya daha sonra gelen Milletvekili Mehmet Ceylan ise, gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almasına izin vermedi.

Kaynak: İHA