Ordulu Fotoğrafçıların Eserleri Hastanede Sergileniyor

Ordu Fotoğraf Sanatçıları Derneği (OFSAD) ve Medicalpark Hastanesi iş birliği ile hastane içinde fotoğraf sergisi açıldı.

Ordu Fotoğraf Sanatçıları Derneği (OFSAD) ve Medicalpark Hastanesi iş birliği ile hastane içinde fotoğraf sergisi açıldı.

Ordu Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Belediye Başkanı Seyit Torun, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen’in yanı sıra çok sayıda davetli açılışa katıldı. Hastanede 10 gün açık kalacak sergide Ordu Fotoğraf Sanatçıları Derneği (OFSAD) üyesi fotoğrafçıların 40’a aşkın eseri sergileniyor.

OFSAD Başkanı Erol Kontaş, insanın çok eski dönemlerden bu güne kadar kendini ifade etme yöntemleri geliştirdiğini belirtti. Fotoğrafın icadıyla beraber oluşan bir görsel anlatı dili ve sanat dalı olarak yaşamdaki yerini aldığını ifade eden Kontaş, "Fotoğraf yaşadığı toplumun bütün kaygı ve çelişkilerini taşır. Bu sorumlulukla beraber fotoğrafçılar üzerlerine düşen göreve görsel anlatı dili fotoğrafı kullanarak toplumla paylaşırlar. Üzülerek belirtmeliyim ki ülkemizdeki bu çabalar yeterli seviyede değildir, diğer görsel sanat dalları için de durum aynıdır. Yaşadığımız toplumun görsel sanat dallarına ilgisini daha da artırmak için sergiler önemlidir.” dedi.

Hastanenin insanları fotoğraf ile buluşturulabilecek en önemli yerlerden biri olduğunu belirten Kontaş, “Batı bu konuda ülkemizi ve bizleri hep bir baskı altında tutmuştur, ama inanıyorum ki ülkemizdeki bu çabalar devam ettikçe tüm görsel sanat dalları hak ettiği yerlere gelecektir. Derneğimiz ve şahsım olarak bu serginin oluşmasında bizlere böyle bir imkanı tanıyan Medicalpark Hastanesi yönetici ve çalışanlarına, sergiye eserleriyle katılan değerli üyelerimize ve arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Ordu Fotoğraf Sanatçıları Derneği (OFSAD) üyesi fotoğrafçıların 40’a aşkın eseri, satın da alınabilecek.