Omsan Araç Filosunu Güçlendirdi

Omsan Lojistik firmasının araç filosuna yeni eklediği 121 Renault Premium çekici için tören düzenlendi. 780 araca ulaşan Omsan‘ın filosundaki Türk plakalı çekicilerin yaşı gençleşti.

Akçalar Sanayi Bölgesi‘nde faaliyet gösteren Karsan Fabrikası‘nda düzenlenen araç teslim törenine Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Karsan Otomotiv Genel Müdürü Murat Selek ve çalışanlar katıldı. Renault Trucks ile Karsan‘ın iş birliği bulunduğunu ifade eden Karsan CEO‘su Murat Selek, ürün çeşitliliğinin her geçen yıl arttığını belirterek, "Karsan‘da yapılan üretimle Renault Trucks‘ın global kalite standartlarının seviyesinde olduğu ve

bazen üzerine çıkabildiği belirtiliyor. Bunu Renault Trucks üreticileri de bunu takdirle ifade ediyor. Bu Türk otomotiv endüstrisi için çok önemli bir başarı. Karsan, bu tesislerinde bin kişinin üzerinde çalışanı ile 25 bin araç üretiyor. Üretiminin yüzde 80‘inini ihraç ediyor. 6 farklı markanın ürünlerini üretiyor" dedi.

"HAZİRAN SONUNA KADAR FİLOMUZA 121 ARAÇ EKLEYECEĞİZ"

Son olarak 21 adet Renault Trucks Premium‘u filolarına kattıklarını söyleyen Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Mart ayı sonuna kadar 50, Haziran sonuna kadar da 50 araç ile toplam 121 çekiciyi filolarına ekleyeceklerini ifade etti. Küçükertan, "Bu aynı zamanda ekonominin gelişmekte olduğunu gösteriyor. Rekabet oldukça ağır. Lojistik firmaları müşterilerine hem kaliteli, hem ekonomik bir hizmet sunmak zorunda. Bunlar bizim Renault Trucks‘ı tercih etmemizdeki en önemli sebep. Dayanıklı, sağlam,

güvenilir olması da önemli. Onların dışında yakıt tasarrufu sağlaması çok büyük bir unsur" diye konuştu.

Pazarda iyileşme olduğuna dikkati çeken Küçükertan, "Sektör bu yıl iyi gidiyor. 2010‘da da iyi gitmişti. 2011‘de de biz sektörün gelişeceğini ve iyi satışlar yapılacağını düşünüyoruz. Bu yıl şimdiye kadarki bütün rekorların kırılacağını düşünüyoruz. Bu bizim tahminiz değil sektördeki tüm üreticiler, bu yıl 900 bin otomobil rakamı veriyor. Bu yılı ve 2012‘yi otomotiv sektöründe parlak ve iyi bir yıl olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Karsan‘daki üretimin Avrupa standartlarında olduğunu söyleyen Küçükertan, "Neredeyse sıfır hatayla üretim yapılıyor olması bizim için ayrıca gurur kaynağı. Fabrikadaki titizlik, kalite, esneklik ve üretim kapasitesi iftihar vesilesi oldu. Bizim Renault Trucks‘ın Türkiye‘de imal edilmiş araçlarını tercih etmemizin sebeplerden birisi de bu. İnşallah önümüzdeki zamanda oto taşıyıcı çekicilerinin de burada imal edildiğini hep birlikte görürüz" dedi.

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien ise, Omsan Lojistik‘e satış sonrası 5 yıllık bakım ve onarım hizmeti vereceklerini belirterek, "Araçların yakıt tüketiminde cimri davranması, yakıt fiyatlarındaki artışın sürmesi halinde çok daha önem kazanacaktır" dedi.

"AVRUPA KALİTESİNDE TÜRKİYE ÜRETİMİ"

Fabrikada günde 10 kamyon ürettiklerini hatırlatan Pollien, Renault Trucks‘ın Karsan firması ile olan anlaşmasından memnuniyet duyduğunu söyleyerek, "Fransa‘daki üretim ve hedefler ile buradaki üretim aynı şartlarda yapılıyor. Kısa sürede bu başarı yakalandı. Karsan‘ın üretimi için Avrupa kalitesinde diyebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: İHA