Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, 3.Dönemin 2 Yıllık İcraatlarını Anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, görevde olduğu 3.dönemin 2 yıllık icraatlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, görevde olduğu 3.dönemin 2 yıllık icraatlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Kendin değişimine, gelişmesine, insanların sosyal ve kültürel yaşamlarına büyük bir katkı yaptıklarını belirten Mustafa Bozbey, "Nilüfer, Bursa‘da eksen kaymasına sebep oldu. Çağdaş planlı yapısıyla sadece kentin değil, kentlinin de değişmesini sağladık. Bizi farklı kılan en önemli unsur, vatandaşlarımızla oluşturduğumuz dönüşüm ve değişimdir" dedi. Bozbey, mahalle komiteleriyle katılımcı bir yönetim ve anlayışa imza attıklarını, Anadolu Arastası, Gümüştepe Kamp ve Karavan Alanı, Nilüfer Nikah evi, kapalı pazar yerleri, parklar ve Bursa‘nın ilk köpek parkı ile Türkiye‘ye örnek olduklarını anlattı.

Başkan Mustafa Bozbey, Görükle kampüsündeki otelde 3.dönemdeki 2 yıllık icraatlarını basın mensuplarına açıkladı. Nilüfer‘in en büyük demokrasi projesi olarak mahalle komitelerini kurduklarını kaydeden Başkan Bozbey, belediye bütçesinden 2 milyon lirayı komitelere ayırdıklarını ifade ederek, "Mahalle komitelerimiz, emekleme dönemini atlatmıştır. Mahalle komiteleri hizmet stratesjisini kendileri belirleyecek. Türkiye‘de ilk defa bir belediyenin bir kısım bütçesi mahalle komitelerine devredilmiş oldu. Mahalle önceliklerini belirleyen, proje üreten komiteler yönetime büyük katkı sağlıyor. 42 mahallede komite üyeleri, tekliflerini belediyeye sunuyor. Biz de onların fikirleri ve teklifleri doğrultusunda 5 yıllık stratejik planımızı şekillendirip, revize ediyoruz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Katılan, sorgulayan, proje üreten, yerel demokrasinin gelişmesine katkı koyan bir anlayış. İçişleri Bakanlığı tarafından da yerel yönetimlerde en iyi uygulama olarak da örnek gösterilmiştir" dedi.

ANADOLU ARASTASI 81 İLİN MİNİK BİR MİNYATÜRÜ OLACAK

Bursa‘nın özgün projelerinin Nilüfer‘de hayat bulduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, 2012‘de bitirmeyi planladıkları Nilüfer Nikah Evi‘nin kendi enerjisini üreten ekolojik bin bina olacağını söyledi. 12 dönüm alanda kurulan Agora Kapalı Pazar Yeri‘nin bu yıl sonu açılacağını, Bursa‘nın ilk köpek parkının Altınşehir‘de 2 dönümlük alanda hayata geçirileceğini, 11 dönümlük alanda Bursa‘nın ilk kamp ve karavan alanını Gümüştepe‘de kurduklarını anlatan Başkan Bozbey, "Balat‘ta kurduğumuz ve Nilüfer‘in en büyük kültür turizm projesi olan Anadolu Arastası‘nda ise önemli aşamalar kat ettik. Nilüfer Deresi kıyısında 160 dönümlük alandaki proje ile 81 ilin kendine özgü motifleri, mimari örnekleri sergilenecek. Bursa‘nın eğlence dinlence koridoru niteliğinde gelişim sergileyen Mudanya yolunun batısında inşa edilecek Anadolu Arastası Türkiye‘ye örnek olacak" diye konuştu.

TARİHİ KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ

Nilüfer‘de restore ettirdikleri bir çok tarihi yapı olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, "Kültürel mirası koruma çalışmalarımız devam edecek. Özlüce Kültürevi Tarihi Kentler Birliği‘nden ödül aldı. Gölyazı Kültürevinde restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Demirci Çocuk Kütüphanesi, Misi ve Gölyazı cephe sağlıklaştırma çalışmaları sürüyor. Uluabat Gölü çevresindeki arkeolojik varlıkların envanterini çıkartmak için çok yönlü çalışma başlattık. Son bir yıl içerisinde birçok projemizi hizmete açtık. Her yıl ortalama 10 civarında park yapıyoruz. Nilüfer‘de yapılan park sayısı 180‘e ulaştı. Nilüfer‘de toplam yürüyüş yolu sayısı 35‘e ulaştı. Cephanelik bölgesindeki yürüyüş alanı Bursa‘nın en büyük yürüyüş alanıdır. 7 bin 163 adet ağaç diktik. Nilüfer‘in kurulduğu tarihinden itibaren belediyenin dikmiş olduğu ağaç sayısı Nilüfer nüfusuna eşittir. Nilüfer‘de tarım ve hayvancılık projesini oluşturduk. Nilüfer‘de çiftçilerimiz eğitiliyor. Nilüfer‘de 51 kilometre asfaltlama çalışmaları yaptık. Çevre konusunda yaptığımız çalışmalar Nilüfer Belediyesi‘ne 2 tane ödül getirdi.

Nilüfer‘de Engelli sosyal yaşam destek merkezi binamız en kısa zamanda hizmete girecek" şeklinde konuştu.

NİLÜFER‘DE BAZ İSTASYONLARI GÜVENLİ MESAFEYE ÇEKİLECEK

"Torbanı değiştir, geleceğini değiştir" kampanyası ile naylon poşet kullanımını yasakladıklarını kaydeden Başkan Bozbey, "Çevreci projelere imza atıyoruz. İlçedeki elektromanyetik kirliliği izliyoruz. Baz istasyonları, yüksek gerilim hatları, okul, hastane, çocuk parkları gibi duyarlı mekanlarda ölçüm çalışması yapıyoruz. 2010 yılında baz istasyonlarının olumsuz etkisini ortadan kaldırmak için yönetmelik yayınladık. Baz istasyonlarının güvenlik mesafelerini yeniden değerlendirip Avrupa standartlarına getirdik. Bu ilçede yaşayan insanların en az İsviçre‘de yaşayan insanlar kadar sağlıklı yaşam hakkına sahip oludğunu düşünüyoruz. Ancak bu talebimiz için Ulaştırma Bakanlığı hukuki süreç başlattı. Bursa 1.İdare Mahkemesi ise bunu reddetti. Halen devam eden hukuki sürecin sonunda elbette yargı kararlarına uyacağız" diye konuştu.

Başkan Bozbey, ilçedeki devlet okullarında 4 bin birinci sınıf öğrencisine her gün 200 mililitre süt dağıttıklarını, bütçeleri elvermesi halinde bu hizmeti 3.sınıflara kadar taşıyacaklarını bildirdi.

BELEDİYENİN BORCU 19 MİLYON LİRA

Nilüfer‘in Bursa‘da genel paydan en düşük katma değeri alan ilçe olduğunu anlatan Başkan Bozbey, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bir yandan yerel bütçe ile hizmetlerimizi sürdürürken, genel bütçeden de hizmetler almak istiyoruz. FSM‘deki hastane inşaatının biran önce başlamasını istiyoruz. Fethiye Spor tesisi inşaatı ya kaldırılmalı ya da biran önce yapılsın. Görükle‘de bulunan Dörtçelik Hastanesi‘nin biran önce yapılmasını istiyoruz. Nilüfer Bursa‘da en düşük katma değer alan ilçedir. Şu anda belediye olarak 19 milyon lira borcumuz var. Hedefimiz yıl sonunda bu borcu 10 milyona indirmektir"

Kaynak: İHA