Balıkesir‘de, "Gazete On" İsimli Yeni Bir Gazete Yayın Hayatına Başladı

Balıkesir‘de yazılı basına yeni bir isim daha katıldı. Halil Onuk isimli 23 yaşındaki genç grafikerin sahibi olduğu Gazete On, ilk sayısını bugün çıkardı. Balıkesir merkezde yayınlanan gazete sayısı da 10‘a yükselmiş oldu.

Gazeteciliği çok sevdiğini söyleyen Halil Onuk, liseyi açık öğretimde okuyup tamamladığını, uzun süre Çanakkale‘de bir yerel radyoda radyo yayıncılığı yaptıktan sonra grafikerlik ve webmaster‘lik üzerine 9 ay eğitim aldığını, nihayet askerden sonra Balıkesir‘de 2009 yılında ‘‘Direknet İnternet ve Bilişim Hizmetleri" isimli firma kurup, reklam, tanıtım, dergi yayıncılığı ve organizasyon hizmetlerinde bulunduğunu anlattı. Direknet İnternet firması aracılığıyla yaptığı çalışmaların ardından müşteri kitlesini her geçen gün biraz daha artırdıklarını belirten Halil Onuk, Gazete On‘u kurmayı kararlaştırdıklarını ve nihayet bugün ilk sayı ile Balıkesir basın camiasında yerlerini almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

55 GAZETEDEN 30‘U RESMİ İLAN ALIYOR

Balıkesir‘de, Ekspres, Yeni Haber, Demokrat, Politika, Yeni Balıkesir, Birlik, Haberci, Marmara Bölge ve Ayna, isimli gazeteler günlük olarak çıkıyor. Balıkesir genelinde resmi ilan alan ve almayan günlük ve haftalık olarak yayınlanan toplam 54 gazete mevcut, Gazete On ile bu sayı 55 oldu. Bunlardan 30‘u resmi ilan alıyor. 30 resmi ilan alan gazetenin 8‘i ise il merkezinde bulunuyor. Merkezdeki gazetelerden resmi ilan sürecini 4 ay önce dolduran Ayna Gazetesi‘yle ilgili Valilik Basın Kontrol Kurulu‘nun incelemelerini tamamladığı, gazetenin bugünlerde resmi ilan alması bekleniyor. Yerel süreli yayın olarak çıkan Gazete On‘un Direknet adına sahibi Halil Onuk kendilerinin de resmi ilan için yetkili makamlara müracaat edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA