Tacettin Bayır‘dan Torbalı‘da Gövde Gösterisi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır dün CHP Torbalı İlçe Örgütü‘nü ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır dün CHP Torbalı İlçe Örgütü‘nü ziyaret etti. Bayır, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, İlçe Başkanı Faruk Akpınar, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, parti yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Partililerden yoğun ilgi gören ve moral bulan İl Başkanı Bayır 12 Haziran‘da yapılacak olan seçimlerle ilgili çok iddialı olduklarını belirtti. Bayır, yaptığı konuşmada AK Parti‘ye yüklenirken, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay‘ın da televizyonda karşısına çıkmaya çekindiğini iddia etti. Daha sonra Torbalı‘nın en büyük pazarı olan ‘Perşembe Pazarı‘nı gezen İl Başkanı Bayır, vatandaşlara hayırlı işler diledi ve esnaflara işlerinin durumunu sordu. İl Başkanı, “En son 1999 yılında buraya milletvekili adayı olduğum zaman gelmiştim. Torbalı İlçe Örgütü bu kadar diri ve coşkulu değildi. Sadece İzmir‘de değil Türkiye‘de de birinci parti olacağız” dedi.

‘GÜNDEMİ CHP BELİRLİYOR‘

Yaptığı açıklamaların büyük çoğunluğunda AK Parti‘yi hedef alan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, “Türk toplumu yaşadığı yoksullukların hesabını soracak ve sandıkta AKP‘yi alaşağı edecek. Ülkede yeni zenginler ortaya çıktı, bunlara bir bakın hepsi AKP yandaşıdır. AKP iktidara geldiğinde 6 milyon olan yoksul oranı şimdi 12 milyon 800‘e çıktı. Herkesi sindirmek için ya korkuttular ya da gözaltına aldılar. Bu parti bir daha iktidara gelirse muhalefet olduğumuz için belki beni, belki de Torbalı Belediye Başkanımızı içeri alacak. Bunun hiçbir garantisi yok. Biz maçı berabere bitirmek için değil, kazanmak için sahaya çıktık. Arı gibi çalışan bir genel başkanımız var. Son dönemde Kemal Kılıçdaroğlu‘nun arka arkaya açıkladığı projeler halk umut dağıtıyor ve halk büyük bir özlemle CHP iktidarını bekliyor. Eskiden gündemi Başbakan yaptığı açıklamalarla belirlerdi, şimdi gündemi CHP ve CHP‘nin açıkladığı projeler belirliyor. Artık her 10 günde bir bomba patlatacağız” dedi.

‘AKP İL BAŞKANI KARŞIMIZA ÇIKMAYA ÇEKİNİYOR‘

Partililere büyük görevler düştüğünün altını çizen Tacettin Bayır, “26 Mart tarihinde İzmir genelinde partililerimizle eğitim toplantıları yapacağız. Milletvekili aday adaylarımızı bir araya getirip, ‘ortak söylem toplantısı‘ gerçekleştireceğiz. Tüm aday adaylarımız farklı farklı söylemler değil, tek bir frekanstan konuşacak. Belediye başkanlarımıza, belediye meclis ve il genel meclis üyelerimize, ilçe yönetimlerimize ve partililerimize güveniyorum. Çok çalışarak Cumhuriyet Halk Partisi‘ne iktidarı getirecekler” dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay‘ın kendisiyle bir ara gelmekten çekindiğini söyleyen Bayır, “İzmir‘deki televizyonlar program yapmak için devamlı arıyorlar. AKP İl Başkanına söylüyorlar, CHP İl Başkanı ile bir araya gelin diye. Ancak karşımıza çıkmıyor. Çıkarsa yolsuzlukları anlatmamızdan çekiniyor. Başbakan da Genel Başkanımızın karşısına çıkamıyor” dedi.

Kaynak: İHA