Mehmet Faraç: Tanrıkulu PKK'nın avukatı

Beyaz TV'de yayınlanan, Latif Şimşek'in sunduğu 'Dinamit' programına telefonla bağlanan gazeteci Mehmet Faraç, kendisini tehdit eden CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin'i topa tuttu.

Gazeteci Mehmet Faraç, Beyaz TV’de katıldığı başka bir programda yaptığı eleştirilere karşılık kendisini tehdit eden CHP genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na “PKK’ya avukatlık yapmış bir genel başkan yardımcısı” diye hitap etti.

“Gazetecilik görevim” diyerek yaptığı eleştirileri savunan Faraç, Tanrıkulu’nun tehditlerine sert tepki gösterdi. “Daha önce PKK ile Hizbullah ile ilgili kitaplar yazdım. Namusumla söylüyorum bir PKK’lı, bir Hizbullahçı arayıp da beni tehdit etmedi” diyen Faraç, hayatında kendisini ilk tehdit edenin Tanrıkulu olduğunu söyledi.

Yargı gerekeni yapacaktır” diyen Faraç, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu de eleştirerek ”Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp ‘Kardeşim siz CHP genel başkan yardımcılarısınız canlı yayınlarda biz iktidara gitmeye çalışırken siz gazetecilere nasıl tehdit edersin’ demiyor.

“Resmi Belge Sahteciliğinden Ceza Almış Genel Başkan Yardımcısı (Gürsel Tekin)”

Moderatör Latif Şimşek, yine bir CHP’li olan Gürsel Tekin’in de, Rasim Ozan ve kendisi hakkında “yavşak” şeklindeki hakaretini hatırlatarak, “Gürsel Tekin Rasim Ozan’ı arayarak özür dilemiş. Sizi de aradı mı?” diye sordu. Faraç, Tekin ve Tanrıkulu’nun adını anmadan, “Ne beni tehdit eden PKK’ya avukatlık yapmış genel başkan yardımcısı, ne de kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğinden 2,5 yıl ceza alan genel başkan yardımcısı benden özür dilemedi” dedi.