Dünya ‘Suyun Senfonisi’Ni Adana’Dan Seyredecek

27 Mart Dünya Tiyatro Günü‘nde başlayacak 13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali için hazırlıklar sürüyor.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü‘nde başlayacak 13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali için hazırlıklar sürüyor.

Festival kapsamında bu yıl İtalyan Grup Studio Festi‘nin, Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştireceği ‘Suyun Senfonisi‘ isimli gösterisi için günler öncesinden hazırlıklar yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve çok sayıda sanatçının katılacağı festivaldeki gösteri için özel ekipler görev aldı.

Dünyanın halen kullanılan en eski köprüleri arasındaki Taşköprü, Grup Studio Festi‘nin gerçekleştireceği ‘Suyun Senfonisi’ne ev sahipliği yapacak. Dünya su üzerinde yapılacak bu muhteşem gösteriyi Adana’dan seyredecek. Geçen yıl da yapılan gösteriler yerli ve yabancı televizyon kanalları tarafından büyük ilgi görmüştü. Tiyatro festivali dolayısıyla çeşitli ülkelerden gelenler Adanalıların misafirperverliği ile karşılanmıştı.

Öte yandan, festivalin Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi‘nde seyirciyle buluşacak ilk oyunu Cengiz Aytmatov‘un yazdığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım‘ olacak.

Kazakistan – Gabit Musrepov Devlet Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu‘nun sahnelediği oyunu Talgat Temenov yönetiyor. ‘Selvi Boylum Al Yazmalım‘ 28 ve 29 Mart‘ta da seyredilebilecek.