Orman Haftası Kadirli‘De De Coşkuyla Kutlandı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu Köyü İlköğretim Okulu‘nda Orman Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu Köyü İlköğretim Okulu‘nda Orman Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasında Koçlu Köyü İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Ekiz yaptı.

Ekiz, "Her yıl 21-26 mart tarihleri arası Orman Haftası olarak tüm yurtta kutlamaktayız. Çoğu zaman dikkatsizce harap ettiğimiz ormanlarımızın yararlarını hepimiz biliriz. Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Yok edilen orman hem insan sağlığına hem de ülke ekonomilerine büyük zarar vermiştir. Bu kadar önemli olan ve uzun yıllar sonucu oluşan bu kaynakları,ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Peygamber efendimiz, ‘Kıyametin kopmakta olduğunu görseniz bile eğer fidan dikebilecek vaktiniz varsa dikin‘ diyor.”dedi.

Osmaniye’nin yüzde 48‘inin ormanlık alan olduğunu söyleyen İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Nuri Yılmaz da “İlimizdeki orman alanının yüksek olmasında yaklaşık 40 yıldır devam eden ağaçlandırma önemli rol oynamıştır. Bundan sonra yapılacak ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları ile bu oranın daha da artırılması il müdürlüğümüzün en önemli hedefleri arasındadır.” şeklinde konuştu.

Kadirli Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer ise ağacın geçmişten geleceği öğreteceğini söyleyerek, “Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2010 yılında orman köylüsüne yaklaşık 9 milyon liralık bir gelir sağladık. Amacımız ormanlarımızı daha da çoğaltarak ve kalitesini artırarak bu gelirleri artırmak. Bu yıl 142 bin adet değişik türde fidan diktik. Özellikle fıstıkçamı ve defne sahalarında daha fazla ürün almak için bakım çalışmalarımız devam etmektedir. Orman yangınları ile ilgili son yıllarda alınan tedbirlerle birlikte önemli bir sıkıntı yaşanmadı.2010 yılında valimizin talimatı ve takibi ile biri Kadirli kaymakamlığı diğeri de Kadirli belediyesi tarafından olmak üzere 2 adet, 2 adet de bölge müdürlüğümüzün desteği ile toplam 4 adet yangın havuzu yapıldı.Şu anda Kadirli de toplam 8 adet yangın havuzu oldu.Aslantaş ve Mehmetli barajı ile birlikte arazöz ve helikopterlerin su alabileceği yeterli su kaynaklarımız oldu.” diye konuştu.

Program sonunda, katılımcılar, öğretmenler ve öğrencilerle birilikte Koçlu Köyü Ormanlığına ağaç fidanı dikildi.

Koçlu Köyü Ormanlığına kendisi adına bir ağaç diken Kadirli Kaymakam Vekili Orhan Aktürk, herkesi fidan dikmeye davet etti.

Çeşitli ikramların yapıldığı etkinliğe, Kadirli Kaymakam Vekili Sumbas Kaymakamı Orhan Aktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Erdem Dalkılıç, İlçe Tarım Müdürü F. Rüştü Özeser, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Ali Sert ile Bayram Kastal, İlçe müftüsü Orhan Öncü, İlçe Özel İdare Müdürü Erdal Tanrıverdi, Serhan Koleji Müdürü Aydın Kurt, Anafen Dershanesi Müdürü Abdulbaki Koç ve bazı okul müdürleri ile köylüler katıldı.