Mersin‘de Hastanede Enfeksiyon İddiası

Mersin‘de özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan 12 kadına menenjit mikrobu bulaştığı iddia edildi. Hastalardan 6‘sı Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘nde tedavi altına alınırken, 5‘i başka hastanelere sevk edildi, bir hastanın da evinde kontrol altında tutulduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin‘de özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra taburcu olan bazı kadınlarda baş ağrısı, ateş ve mide bulantısı görüldü. Bunun üzerine doğum yaptıkları hastaneye tekrar başvuran hastalar, burada yapılan tedaviden sonuç alamadı. Birkaç gün sonra enfeksiyon kaptıkları anlaşılan hastalar, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘ne sevk edildi. Hastalardan 6‘sı Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü‘nde tedavi altına alınırken, yer olmaması nedeniyle 5 hasta başka

hastanelere gönderildi, 1‘i de evinde kontrol altına alındı.

Tedavi gören hastalardan Selma Karaoğlu‘nun eşi Mehmet Karaoğlu, bu ayın 11‘inde eşinin özel hastanede sezaryenle doğum yaptığını, doğumdan birkaç gün sonra baş ağrısı şikayetiyle aynı hastaneye tekrar başvurduklarını belirtti. Hastanede eşinin beyin tomografisi çekildiğini ve belinden su alındığını anlatan Karaoğlu, "Enfeksiyon olduğu anlaşılınca diğer bir hastaneye sevk edildi. Menenjit tespit edildi. Şu anda yatıyor. Gelişmelerin iyiye gittiğini söylüyorlar" dedi.

Aynı hastanede tedavi gören Hayat Demir‘in eşi Ramazan Demir ise, özel hastanede sezaryen olan eşinin ertesi gün taburcu edildiğini, hastane yetkililerinin eşinin çıkınca biraz başının ağrıyacağını ancak daha sonra geçeceğini söylediklerini belirterek, "Biz de evimize götürdük. Ancak ilerleyen günlerde baş ağrıları arttı. Doğum yaptığı hastaneye tekrar geri götürdüğümüzde bilincini kaybedip kendinden geçti. Sonra MEÜ Hastanesi‘ne sevk ettiler. Hala baş ağrıları devam ediyor" diye konuştu.

MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘nde tedavi gören hastalardan Sibel Geliç de, olayı öğrenince çok korktuğunu ve tedirgin olduğunu söyledi. Geliç, "Doğumdan sonra sürekli baş ağrısı çekiyordum. Üşüme ve baş ağrısı ile hastaneye kaldırıldım. Eve gönderdiler ve normal dediler. Sonra kendileri arayıp hastanede menenjit mikrobu olduğunu söylediler ve geri çağırdılar. Şu anda burada bebeğimden ayrı yatıyorum" dedi.

Bir diğer hasta Fatma Döndü ise, ayın 11‘inde sezaryenle doğum yaptığını anlattı. Sezaryenden sonra baş ağrısı şikayetiyle doğum yaptığı hastaneye başvurduğunu ifade eden Döndü, "Hastanede beyin tomografisi çekildi. Belimden su aldılar. Enfeksiyon olduğu anlaşılınca diğer bir hastaneye sevk ettiler. Menenjit tespit edildi" şeklinde konuştu.

Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, konunun ortaya çıkmasının ardından enfeksiyon kaptığından şüphelenilen 12 hastadan 11‘nin Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile diğer hastanelere sevk edilerek tedavilerine burada devam edildiğini söyledi. Çatak, enfeksiyon kaptığından şüphelenilen hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti. Çatak, konuyla ilgili olarak derhal bir Enfeksiyon Komitesi oluşturulduğunu ve bu komitenin hastanede incelemelerini sürdürdüğünü açıkladı. Konunun

ortaya çıkmasının ardından enfeksiyon etkenini belirlemek ve tedbir amaçlı olarak hastanenin ameliyathane bölümünün kapatıldığını ifade eden Çatak, durumun Sağlık Bakanlığı‘na bildirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA