Turizm Sektörünün Gözü İş Fırsatı Fuarı‘Nda

Akdeniz Üniversitesi (AÜ)’nin geçen yıl 5 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptığı Akdeniz İş Fırsatları Fuarı‘nın bu sene dördüncüsü düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ)’nin geçen yıl 5 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptığı Akdeniz İş Fırsatları Fuarı‘nın bu sene dördüncüsü düzenlenecek. Antalya’nın yanı sıra Burdur ve Isparta illerini de içine alacak şekilde kapsamı genişletilen ve zirve adı verilen fuar 5–6 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Turizm sektörü sezon öncesi kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak fuarı bekliyor. Fuarda geçen yıl Mardan Oteli 3 bin, Rixos Grubu 2 bin 500 CV toplamıştı.

AÜ Girişimcilik İş Geliştirme Araştırma ve Uyguluma Merkezi (AKGİM)’nin organize ettiği 4. Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi 5–6 Nisan’da Cam Piramit’te başlayacak. Adı zirve olarak değiştirilen fuarı 30 bin kişinin gezmesi bekleniyor. 250 firmanın katılacağı zirve iş dünyası ile üniversite öğrencilerini ve mezunları buluşturacak. Fuarda bu yıl ilk kez Antalya’da en yüksek istihdamı sağlayan 6 firmaya da ödül verilecek.

Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğinden hareket ederek organize ettikleri fuarın tanıtımı için AÜ senato salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, mezun ettikleri kaliteli elemanları iş dünyasına kazandırmak için iş fırsatları fuarının dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

    İlk üç fuarın öğrenci ve mezunların yanı sıra iş dünyasında da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kurtcephe, “Geçen sene fuarı 20 bin civarında kişi ziyaret etti. Bin 500’ü Akdeniz üniversitesi mezunu 5 bin 500 kişi iş sahibi oldu.” dedi.

Fuarın Antalya’nın yanı sıra bu sene Burdur ve Isparta illerini de kapsayacağını ifade eden Kurtcephe, başka illerden de katılım olacağını belirtti.

Zirvenin destekçilerinden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ise zirveye turizm başta olmak üzere hizmet, imalat ve perakende sektörlerinden katılım olacağına değinerek, “Otellerin büyük çoğunluğu fuarda görüştüğü kişileri işe almışlar. Bu, fuarın doğru buluşturma merkezi olduğunun göstergesi. Türkiye’nin en önemli sorunu istihdam. Terörün olmasını da tetikleyen en önemli faktörlerden. Kurum olarak amacımız yatırım ve istihdamı artırmak. İş fırsatları zirvesi buna çok uygun bir çalışmadır.” diye konuştu.

AKGİM Müdürü Kenan Yüce de AÜ ile BAKA’nın dışında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, İş- Kur, Birleşmiş Milletler, iş dünyası dernekleri tarafından da desteklenen fuara katılmak isteyenlerden yoğun talep aldıklarını dile getirdi.

Karabük’ten Ankara’ya kadar farklı sektörlerden firmaların kendilerine ulaşarak fuara iştirak etme taleplerini ilettiğini belirten Yüce, “Turizm ağırlıklı 250 firmayı konuk edeceğiz. Geçen yıl dışarıdan 4 bin kişi, üniversitemizden bin 500 kendi öğrencimizi iş sahibi yaptı. Çok başvuran oldu ancak yüksek sayıda istihdam sağlayacak firmaları kabul ediyoruz. Geçen yıl Mardan Oteli 3 bin, Rixos grubu 2 bin 500 CV almıştı.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de örneği olmayan bir fuar gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Yüce, “Bu yıl ziyaretçi sayısı 30 bin olur. Otelciler bizi arayarak, ‘sezon erken başlıyor keşke öne alıp bu işi bitirseydik’ diyorlar. Turizm sektörü personel almak için bu fuarı bekliyor.” dedi.