Yabancı Dil Derslerinde Not Sistemi Kaldırılmalı

AK Parti Adıyaman Milletvekili aday adayı ve eski Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, yabancı dil eğitiminin en azından ortaöğretime kadar not vermeden öğretilmesi gerektiğini belirterek, "Üstelik önce çocuklara konuşmayı öğretmeliyiz. Anaokulundaki çocuk Türkçe yazamıyor ama çok iyi konuşuyor" dedi.

Büyükfırat, yaptığı açıklamada, resim, müzik ve beden eğitimi gibi beceri isteyen derslerin yanı sıra yabancı dil dersinde de öğrencilerin nottan muaf tutulması gerektiğini söyledi. Büyükfırat, Milli Eğitim Bakanlığı‘nın önümüzdeki 4 yıl içinde çocuklara yabancı dil eğitimini daha iyi öğretmen için 40 bin yabancı öğretmen alacağını, aynı zamanda yabancı dil eğitiminin anaokulundan itibaren başlayacağını hatırlatarak bunları yetmeyeceğini yabancı dil eğitiminde not sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Büyükfırat, Türkiye‘de eğitim sisteminin bazı konularda sorgulanması gerektiğini, Türkiye‘nin yabancı dil eğitiminde sınıfta kalındığını ifade ederek, "Yabancı dil öğretimimiz masaya yatırılmalı. Öğrencilerimiz yabancı dil konusunda hiçbir mesafe kat edemedi. Yöntem yanlışlığı var. Çocuklarımızı ilkokul 4. sınıfta kağıt kalemle sınava tabi tutuyoruz. Yabancı dilde konuşmak ve anlaşmak çok önemli. Artık dil becerisi 21. yüzyılın olmazsa olmazı. Bilişim teknolojilerinin geliştiği bir dönemde yeni metotlar geliştirmeliyiz. Yabancı dilin nottan muaf tutulmalı" diye konuştu.

Anaokulundaki çocukların Türkçeyi yazamadığını ancak çok iyi konuştuğunu hatırlatan Büyükfırat, "Yabancı dil eğitimi de öğrencilere önce konuşmayı öğrettikten sonra yazmayı öğretmeye geçmekle olabilir. Çünkü anaokuluna gelen bir öğrenciyi düşünün Türkçe yazamıyor ama konuşuyor. Bu nedenle anaokulundan itibaren not korkusu olmadan önce konuşmayı sonra yazmayı öğretmeliyiz."

Kaynak: İHA