Taşkınlık Çıkaran Taraftarlar, Belediye Otobüslerini İşte Bu Hale Getirdi

Galatasaray‘la Fenerbahçe arasında geçtiğimiz hafta oynanan derbi maç öncesi taşkınlık çıkaran bazı taraftarlar, 19 İETT otobüsünü adeta kullanılmaz hale getirdi. Olayların en yakın tanığı olan İETT şoförleri, otobüslere zarar veren taraftarları kınadı.

Maç günü Fenerbahçeli taraftarları stada götürmek için yola çıktığını belirten otobüs şoförü Yusuf Cansu, "Fenerbahçe taraftarlarını götürüyordum. Yol boyunca otobüsün camlarını kırdılar. Yoldan geçen vatandaşlara saldırdılar" dedi. Maç günü görevlendirilen 30 otobüsten 19‘u neredeyse kullanılamaz hale gelirken, öfkeli taraftarların, otobüslerin camları ve körüklerini yerlerinden söktüğü gözlendi. Mehmet Uzunoğlu, kendisinin de Fenerbahçe taraftarı olduğunu ifade ederek, "Yol boyunca araçlara

saldırdılar. Otobüsler kullanılmaz hale geldi. Bu yapılanları kınıyorum" diye konuştu. Şoför Mehmet Şeker, "Bizi spordan soğutuyorlar" derken, Erdoğan İhtiyar ise, "Trabzonspor taraftarıyım. İlk kez başıma böyle bir şey geldi. Psikolojimiz bozuldu. Araçlarımız kullanılamaz hale geldi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA