Rize İl Emniyet Müdürü Demirtaş: Güvenlik, Oksijen Gibidir

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, güvenliğin insanların en temel ihtiyacı olan oksijen kadar değerli olduğunu söyledi.

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, güvenliğin insanların en temel ihtiyacı olan oksijen kadar değerli olduğunu söyledi.

Demirtaş, Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü‘nce İsmail Kahraman Kültür Merkezi‘nde düzenlenen ‘Huzur ve Kent Güvenlik Danışma Kurulu‘ toplantısına katıldı. Demirtaş, yaptığı konuşmada, “Teşkilat olarak polis-halk birlikteliği içerisinde vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerini onlardan birebir öğrenebilme adına faaliyetler yürüttük. Rize’yi daha güvenli bir şehir modeli haline getirebilmek adına birçok çalışmaya imza attık. Artık polisler, vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini en üst seviye de koruyan ve vatandaşların güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak adına çalışmalar içerisindedir.” dedi.

Dünyada devletlerin en önemli ihtiyacının güvenlik olduğuna vurgu yapan Demirtaş, şöyle konuştu: “Eğer güvenli bir ortamda değilsek huzurlu bir hayat sürmemiz mümkün değildir. Güvenlik bir oksijen gibidir. Fazlası da azı da zarar verir. Bunun dozunu iyi ayarlamalıyız. Güvenliği gevşetirsek toplumda kamu düzeni bozulur. Eğer fazla sıkarsak da birtakım olayların doğmasına neden oluruz. Bizler hizmet odaklı, insani yöntemlerle güvenliği sağlama çabası içerisindeyiz. Emniyet Teşkilatımız Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine en hızlı uyum sağlayan bir teşkilattır. Son yıllarda vatandaşlarımızın polislerden olan şikâyetleri artık fazla duymuyoruz. Vatandaşlarımızın polisin 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini unutmaması gerektiğini ve polise ulaşma noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadığını bildirmek istiyoruz. Bizlere her türlü istek ve şikâyetlerinizi hem yüz yüze hem de 155 Polis İmdat hattından iletebilirsiniz.”

Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, daire başkanları ve vatandaşların katıldığı toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı şube müdürlüklerinin 2010 yılı itibariyle gerçekleştirdiği faaliyetlerin sunulması ile son buldu.