Papa‘nın Sağ Kolu Bediüzzaman İçin Bursa‘ya Geliyor

Bediüzzaman Said Nursi, Bursa‘da 5 gün boyunca çeşitli etkinliklerle anılacak. Bediüzzaman‘ı Anma ve Anlama Haftası çerçevesinde Papa‘nın yardımcısı Prof. Dr. Thomas Michell de konuşmacı olarak Bursa‘ya gelecek.

Bediüzzaman Said Nursi‘yi Anma ve Anlama Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Fikri Pala, Papa‘nın sağ kolu olan Prof. Dr. Thomas Michell‘in Said Nursi‘nin fikirlerini takdir eden biri olduğunu belirterek, düzenlenecek panele konuşmacı olarak iştirak edeceğini söyledi. Pala, 23-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin ağırlıklı olarak Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKM) ve Ulucami‘de yapılacağını belirtti.

Bursa Kültür Vakfı, Emir Sultan Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Kırık Mızrap Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği ile Yeni Asya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği‘nin katkılarıyla oluşturulan "Bediüzzaman‘ı Anma ve Anlama Platformu", hafta boyunca bilboardlar, vagon içi panolar ve bez afişlerle tüm Bursalıları anma programından haberdar edecek. AKM Osmangazi Salonu‘nda Bediüzzaman‘ın Barla, Emirdağ ve Kastamonu yıllarıyla ilgili 23-27 Mart tarihleri arasında fotoğraf sergisi açılacak. 23 Mart günü aynı

salonda Prof. Dr. Ahmet Akgündüz tarafından "Bilinmeyen Bir Dahi: Bediüzzaman Said Nursi" konulu konferans verilecek.

24 Mart günü ise saat 14.00‘te AKM Osmangazi Salonu‘nda kadınlara yönelik "Risale-İ Nur Işığında Aile" konulu panel düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak Gülay Atasoy, Şükran Vahide, Rukiye Kaşlıoğlu ve Esra Nuray Sezer katılacak.

25 Mart Cuma günü saat 20.00‘de AKM Osmangazi Salonu‘nda Prof. Dr. Şener Dilek tarafından erkeklere "Risale-İ Nur Işığında Hayatın Gayesi" konulu konferans verilecek.

26 Mart Cumartesi günü ise, Osmangazi Salonu‘nda ‘Hür Adam‘ filminin yapımcısı Mehmet Tanrısever ile çok sayıda TV yapımcısı, yönetmen ve oyuncuya ödül verilecek. Ödül töreninin ardından düzenlenecek "Çağımızın Meselelerine Bediüzzaman‘ın Çözümleri" konulu panele konuşmacı olarak Papa‘nın yardımcısı Prof. Dr. Thomas Michell, Avukat Turhan Tuncel, Prof. Dr. Faris Kaya, Prof. Dr. Yunus Çengel, Prof. Dr. Ahmet Battal ve Mustafa Hacet katılacak. Saat 20.00‘de Osmangazi Salonu‘nda "Üstat Bediüzzaman‘dan

Hatıralar" konulu bir panel tertiplenecek.

Etkinlikler, 27 Mart‘ta Ulucami‘de 12.00-15.30 saatleri arasında yapılacak sohbet ve mevlit ile sona erecek.

Kaynak: İHA