Türkiye Nato‘nun Libya Operasyonuna Karşı Çıkıyor

NATO‘nun Libya‘ya düzenleyeceği operasyon konusunda büyükelçiler düzeyindeki toplantı devam ederken, Türkiye‘nin operasyon konusunda olumsuz görüş bildirdiği öğrenildi.

İHA muhabirinin biri genel sekretere çok yakın isim olmak üzere 3 farklı NATO kaynağından edindiği bilgilere göre devam eden olağanüstü NATO toplantısında Libya‘ya operasyona karşı Fransa‘yla birlikte olumsuz tutum takınan tarafın Türkiye olduğu öğrenildi. İsminin açıklanmasını istemeyen NATO yetkilisi, Türkiye‘yi kastederek, "Operasyona karşı çıkan ülke eğer bu işin koalisyon güçleri tarafından devam ettirilmesini ve sonuca seyirci kalmak istemiyorsa eninde sonunda acı ilacı içecek ve en azından NATO

şemsiyesi altındaki operasyonda bir söz sahibi olacak ve bu şekilde olan bitene etkisi olacak" diyerek Türkiye‘den eninde sonunda NATO operasyonuna yeşil ışık yakmasını beklediğini ifade etti.

ABD komutasındaki İngiltere, Fransa, Kanada ve İtalya uçakları, gemileri ve denizaltıları dün akşamdan beri Libya‘daki Kaddafi güçlerini hedef alıyor. Düzenlenen operasyonda öncelikli olarak Libya‘nın hava savunma sistemleri etkisiz hale getirilirken, Kaddafi‘ye bağlı bazı kara birliklerine de saldırı düzenleniyor.

Kaynak: İHA