Bik Genel Müdürü Atalay: Medyada Çalışanların Maaşı Standartların Altında

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye’de basında, medyada ekmek yiyen insan sayısının çok az olduğun, buna rağmen sektörde çalışanların büyük kısmının standartların altında maaş aldığını söyledi.

Bik Genel Müdürü Atalay: Medyada Çalışanların Maaşı Standartların Altında
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye’de basında, medyada ekmek yiyen insan sayısının çok az olduğun, buna rağmen sektörde çalışanların büyük kısmının standartların altında maaş aldığını söyledi.

    Basın İlan Kurumu ile Spikerler Derneği’nin birlikte düzenlediği ‘Yerel Medya Eğitim’ programı Kayseri’de yapıldı. Hilton Otel‘de gerçekleştirilen programa Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Spikerler Derneği Başkanı Veyis Ateş, NTV Haber Editörü ve Spikeri Oğuz Haksever, Radikal Gazetesi Uzman Muhabiri Ertuğrul Mavioğlu, spiker Defne Sarısoy ve çok sayıda gazeteci katıldı.     

    Programın açılış konuşmasını yapan Veyis Ateş, 8 ay önce kurulan derneklerinin Basın İlan Kurumu ile birlikte başlattığı eğitim seminerine Konya’dan sonra Kayseri’de devam ettiklerini ifade etti.

    Programın ev sahipliğini yapan Basın İlan Kurumu’nun Genel Müdürü Mehmet Atalay da konuşmasında insana yatırımın önemine işaret etti. İnsana yapılan yatırımın en kutsal yatırım olduğunu vurgulayan Atalay, "Zaten insan yoksa hiçbir şey anlam ifade etmiyor. Her şey insanlar içindir.” dedi.

    Mehmet Atalay, kendilerine gelen eğitim programı ile ilgili teklifi de bu doğrultuda düşünerek kabul ettiklerini ve çalışmanın başlatıldığını belirten Atay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelen teklife ‘Biz varız ve el ele çalışmaya hazırız. Omuz omuza çalışmaya hazırız’ dedik. Zaten şurada bir avuç kadar gazeteciyiz. Türkiye’de basında, medyada ekmek yiyen insan sayısı çok az. Ekmek yiyenlerin çoğu da standartların altında maaş alıyor. Amacımız da gazetelerin daha iyi matbaalarda basılması, daha iyi sayfalarla çıkmasını isteriz. Daha iyi ve derin muhabirlerle, kendisini yetiştirmiş, daha yetenekli muhabirlerle bu işin yapılmasını arzu ederiz. Her zaman söylüyoruz. Şantaj haberciliği yapmayalım. İftiralar olmamalıdır. Yalan haber yapılmamalıdır. Bütün doğruları sütunlarında, yada yorumlarda özgün olarak dile getiren Türk basını olmayı arzu ediyoruz. Bunun için de sonuna kadar destekliyoruz.”

    Vali Mevlüt Bilici ise konuşmasında Kayseri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra eğitim seminerine geçildi. İlk konuşmacı ise spiker Defne Sarısoy oldu. Defne Sarısoy, yaşanan streslerden kurtulmanın, kişinin beden diliyle birlikte yaptığı konuşmanın daha etkili olduğunu aktardı.

     NTV Haber Editörü Oğuz Haksever de sade dil kullanımı üzerinde durdu. Haksever, Türkiye’de İstanbul Türkçesi takıntısı olduğunu ifade ederek, “Benim de bir zamanlar oligarşik olarak baktığım bir konu vardı. Dil ile ilgili. Özellikle dünyayı izlediğiniz zaman medyada buna rastlıyorum. Bir İstanbul Türkçe takıntımız var. Oligarşik bir şey. Ekranlarınızda kendi lehçelerinden utanmayan sunucular görmek istiyorum. Dünyanın birçok yerinde böyledir. İngiltere’nin ulusal kanallarında İskoçya, Galli ağzı ile de konuşan vardır. İrlanda ağzı ile konuşan vardır. O nedenle bir takım şeylerde nedense milliyetçilik ön plana çıkıyor. Ama bence asıl milliyetçilik budur.” dedi.