Tekden Koleji Çanakkale Zaferi’Ni Andı

Kayseri Tekden Koleji İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ve Çanakkale Zaferi’ni unutmayarak, şehitler haftasında bir gece düzenledi.

Gecenin öncesinde İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri temalı bir resim sergisi açan Tekden Koleji öğrencileri, dün akşam da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir gece düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tekden Koleji işbirliği ile “İstiklal Marşımızın Kabulünün Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programına, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Tekden Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, Okul Müdürü Hüseyin Akar ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Gecede, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuyan Tekden Koleji öğrencileri, yaptıkları tiyatro oyunu ile seyircilere duygulu anlar yaşattı. Öğrencilerin, Mehmet Akif ve Çanakkale Şehitleri ile ilgili Vali Mevlüt Bilici ve vatandaşlarla yaptığı röportajları slayt şeklinde gösterilirken, program öğrencilerin oynadığı ‘Çanakkale’ oratoryosu ile sona erdi.

Gecede, ayrıca Tekden Koleji’nin her çalışanının bir satırını okuduğu İstiklal Marşı da seslendirildi.

(AÖZ-SİB)

Kaynak: İHA