Minik Aydan‘ın İstiklal Marşı‘nı Ezbere Okuması, Dinleyenleri Duygulandırdı

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ata İlköğretim Okulu Salonunda gerçekleştirilen ‘18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin 96. Yılı ve Şehitleri Anma Günü‘ töreninde ana sınıfı öğrencisi Aydan Binbir‘in İstiklal Marşı‘nın 10 kıtasını ezbere okuması tüm salonda bulunanları duygulandırdı.

Ata İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirilen törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Çanakkale‘de 250 bin şehit veren Türk milletinin bu toprakları çok kolay vatan yapmadığını söyledi. Anadolu‘da annelerin çocuklarını Çanakkale‘ye gönderirken başlarına ve ellerine kına yakarak gönderdiklerini bir şehidin hikayesine atıfta bulunarak aktaran Başkan Zenbilci, "Bizler kınalı kuzuların torunlarıyız. Onlara layık olmak için bu vatana iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Bunu da ancak en iyi üniversiteler kazanarak, eğitimde ve teknolojide çağı yakalayarak sağlayabiliriz. Onlara bize bu vatanı emanet ettiler. Kürdü ile, Çerkez‘i ile Türk‘ü ile Laz‘ı ile birlikte Çanakkale‘de koyun koyuna yatan ecdadımıza layık olmak için daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Sarıçam ilçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge‘de atalarımızın Çanakkale savaşını o gün topla tüfekle kazandığını, bugün savaşın ise ilimle ve teknolojide ileriye gitmekle kazanılacağını kaydetti. Daha sonra Çanakkale Şehitlerini anma ve deniz savaşının zafer haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bu arada ana okulu öğrencisi Aydan Binbir istiklal marşının on kıtasını ezbere okuyarak tüm salonu duygulandırdı. Tüm salon küçük Aydan‘ı ayakta alkışladı.

Daha sonra program içinde yer alan çeşitli sunumlar yapıldı.

Başkan Ahmet Zenbilci, Yine Uluğbey İlköğretim Okulunda da öğrencilere yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşının önemini anlatarak öğrencilerin derslerine daha çok çalışarak ilim savaşını da kazanmalarını istedi.

Törenlere ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Kaynak: İHA