Çanakkale Zaferi Aoç‘De Sergi Ve Konferansla Anlatıldı

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)‘nde Çanakkale Zaferi‘nin 96. yılı münasebetiyle resim sergisi açıldı ve konferans düzenlendi.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)‘nde Çanakkale Zaferi‘nin 96. yılı münasebetiyle resim sergisi açıldı ve konferans düzenlendi.

    AOÇ ve Hacettepe Üniversitesi‘nin birlikte düzenlediği ‘Çanakkale Zaferi Haftası Etkinlikleri‘ kapsamında AOÇ Müze ve Sergi Salonu‘nda Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfi Yıldırım ‘Çanakkale Savaşı ve Atatürk‘ konulu bir konferans verdi. Hanri Benazus koleksiyonundan 200‘e yakın ‘Çanakkale ve Atatürk‘ temalı resim sergisinde Çanakkale Savaşı‘nı anlatan fotoğraflar yer aldı. Programın açılışında konuşan AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan, Çanakkale ruhuna vurgu yaptı. Çanakkale Zaferi‘nde verilen şehitlerin yanı sıra milli birlik ve beraberliğe katkı yaptığına işaret eden Arslan, bu şuurun her zaman devam etmesi temennisinde bulundu. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener de Çanakkale Zaferi‘nin milli bilincin ortaya çıkmasındaki rolüne değindi. Erdener, Çanakkale‘yi binlerce kilometre uzaklıktaki Avustralya‘dan Anzaklar‘ın neslinin ziyarete geldiğine işaret ederek, "Biz, bu bilinci ne kadar aşılayabiliyoruz, bunu sorgulamamız gerekir." dedi.

    Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yıldırım, verdiği konferansta Çanakkale Zaferi‘nin kara, hava ve deniz mücadelerini anlatarak, Çanakkale Zaferi‘nin imanın imkana karşı mücadelesi olduğunu söyledi. Daha sonra fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.