Bursa Sağlık Müdürü Akan: 2022’De 10 Bin Yatak Kapasitesine İhtiyaç Duyacağız

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, nüfusu hızla artan kentte 2022 yılında en az 10 bin yatak kapasitesine ihtiyaç duyulacağını bildirdi.

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, nüfusu hızla artan kentte 2022 yılında en az 10 bin yatak kapasitesine ihtiyaç duyulacağını bildirdi.

    Derman Sağlık ve Eğitim Derneği (DERMANDER) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Akan, nüfusu hızla artan, Bandırma’dan Tavşanlı’ya, Bozüyük’den Yalova’ya kadar büyük bir hinterlanda hitap eden Bursa’da kaliteli bir hizmet verebilmek için ciddi bir planlama içinde olduklarını söyledi. Dr. Akan, “Planlamamızı yaptık ve 2020 yılı için ciddi bir uğraş içine girmiş bulunuyoruz. Tabi ki kamu, bu planlamaları yaparken, özel sektörde üzerine düşen planlamaları yapmalı ve bu pastadan gerekli payı almalıdır. 2,5 milyonluk bir nüfus olmasına rağmen aslında 4 milyon 700 bin kişiye hizmet veriyoruz. Dolayısı ile bu ilde hizmet sunucularının işi bu kadar zordur ve bir o kadarda meşakkat gerektirir.” dedi.

    “BURSA’YA 2 BİN 500 YATAKLI SAĞLIK YATIRIMI”

    Sağlık Bakanlığı olarak Bursa’da 2 bin 250 yatak kapasiteli bir planlama yaptıklarını ve 2011’de büyük çoğunluğunun temelini atacaklarını bildiren Dr. Özcan Akan, “Çünkü, yakın bir gelecekte, 5 yıllık bir süreçte Bursamızın total olarak 7 bin 500 yatak kapasiteye daha ihtiyacı var. Geçtiğimiz 10 yılı incelendiğimizde Bursa nüfusunun yüzde 22 büyüdüğünü görüyoruz.” şeklinde konuştu.

    Bursa nüfusunun önümüzdeki 10 yılda yüzde 30 oranında artacağına dikkat çeken Dr. Özcan Akan, buna hazırlıklı olmak gerektiğine vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı: “Sanayi ve ticaret kenti olan, turizmin başkenti olduğu söylenen Bursa, bu yatırımlarla tekrar öne çıkacaktır. Buna bağlı olarak nüfusumuzun gelecek 10 yılda yaklaşık yüzde 30 büyüyeceğinin hesabını yapmalıyız. Dolayısı ile 2022 yılında Bursamızın sağlık alanında en az 10 bin yataklık bir kapasiteye kavuşması gerekiyor.”