18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin 96. Yıldönümü

Van‘ın Erciş ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıldönümü kutlandı.

Sabah saatlerinde hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı‘na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama törenlerine, akşam saatlerinde Erciş YİBO‘da devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından, Erciş Reşit Çelik İlköğretim Okulu Müdürü Halis Özdaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Erciş 108. Topçu Alay Komutanlığı‘nda görevli üsteğmen Enver Karagülle ise Çanakkale Zaferi‘nin tarihçesi hakkında bir konuşma yapmasının ardından öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi ile ilgili kahramanlık türküleri ve günün anlamına uygun şiirler okundu.

‘Çanakkale Şehidine Mektup‘ isimli kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilirken, şehit ailelerini onurlandırma töreninde ise Erciş‘teki şehit aileleri sahneye alındı. Şehit ailelerine Erciş Kaymakamlığı tarafından birer altın hediye edilirken, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ise şehit ailelerine birer hediye paketi ile çiçek takdim etti.

Törende bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, üzerinde yaşanan vatan topraklarını cepheden cepheye kahramanca mücadele eden gazilerin, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerin mirası olduğunu hatırlatarak, “Bugün biz bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız rahat bir şekilde yaşıyorsak bu gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir. Canlarını bu topraklar için feda ederken geride ailelerini bize emanet olarak bıraktılar. Bugün bize millet olarak düşen, şehitlerimizin emanetine en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Bugün aynı zamanda Çanakkale Zaferi‘nin yıldönümünü kutluyoruz. Milletimiz, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamadı. En güçsüz döneminde, en zayıf döneminde Çanakkale‘de yedi düvele karşı mücadele etti. Çanakkale‘nin geçilmesine müsaade etmedi. Çanakkale‘deki milli ruhla kurtuluş mücadelesi verdi. Ben bu vesileyle hem Çanakkale de gazilerimize ve şehitlerimize hem de terörle mücadelede gazi ve şehitlerimizi başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

Düzenlenen törene Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri ile öğrenci, öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA