Takipteki Borçlar Yeniden Yapılandırıldı

Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, kredi ve kefalet kooperatifleri borçlarını da kapsıyor.

Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, kredi ve kefalet kooperatifleri borçlarını da kapsıyor. Takibe girmiş kredi kefalet kooperatifi borcu olan esnaf ve sanatkardan, borcun üçte birini peşin, kalanını iki taksitte ödemesi halinde, gecikme faizi alınmayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevimçok, 31 Aralık 2010 tarihinden önce takibe girmiş borcu bulunan ortakların bu kanundan yararlanabileceklerini söyledi. 15 Nisan 2011 tarihine kadar müracaatların devam ettiğini belirten Sevimçok, kefalet kooperatifinde takibe girmiş borcu bulunanların bu fırsatı kaçırmamasını istedi.

Esnaf ve sanatkarın geçtiğimiz yıllarda kredi kullanarak ayakta durmaya çalıştığını belirten Başkan Abdullah Sevimçok, “Küresel ekonomik krizin de etkisiyle, üyelerimiz için son birkaç yıl çok zor geçti. Bu sürede kredilerini ödemekte zorluk çekti. Bir çok üyemizin kredileri takibe girdi. Bunun için torba yasaya, kredi kefalet kooperatifi borçlarının da dahil edilmesi üyelerimizi mutlu etti” dedi.

Borç ödemelerinin nasıl yapılacağı konusunda da bilgi veren Sevimçok, şöyle devam etti: “Takibe giren borcun, 1/3‘ü peşin, kalanı iki ayda ödenmesi durumunda, gecikme faizi alınmayacak. Borcun yıl sonuna kadar ödenmesi durumunda, takibe girdiği tarihten, başvurunun yapıldığı tarihe kadar olan sürede yıllık yüzde 5 faiz uygulanacak. Borcun 2 yılda ödenmesi durumunda ise, takibe girdiği tarihten, başvurunun yapıldığı tarihe kadar yıllık yüzde 12 faiz uygulanacak.”

Kaynak: İHA