Sivrice Kanalizasyonu Çözüme Kavuşuyor

Uzun yıllardır tamamlanamayan ve Hazar Gölü‘nde ciddi bir kirlenmeye neden olan Sivrice‘nin kanalizasyon sistemini çözüme kavuşturacak Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi‘nin yapımına başlanıyor.

Elazığ Valisi Muammer Erol‘un girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı‘ndan sağlanan ödenekle arıtma tesisinin yapım işi İl Özel İdaresi tarafından 27 Aralık 2010 tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiş ve yüklenici firmaya 9 Şubat 2011 tarihinde yer teslimi yapılmıştı. Vali Muammer Erol, Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi‘nin yapılacağı alanda bu sabah incelemelerde bulundu. Vali Erol‘a tesisin kurulacağı alanda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu tarafından bilgi verildi. İşi alan firmanın sezonla

beraber çalışmalara başladığını açıklayan Bilginoğlu, işin yapım süresinin 500 gün olduğunu, 2012 yılı Haziran ayında tesisin bitirilmesinin planlandığını belirtti. Vali Erol da arıtma tesisinin Hazar Gölü‘nün temiz kalması için çok önemli olduğunu ifade ederek, Sivrice‘nin kanalizasyon sorununun uzun yıllardır ihmal edilmiş olduğunu, sağlanan bu ödenekle bu sorunun halledileceğini söyledi. Vali Erol, tesisin tamamlanması ile Hazar Gölü‘ne kanalizasyon suyunun karışmasının önüne geçileceğini ve bu şekilde

gölde ciddi bir koruma sağlanacağını belirterek, tesisin arıtacağı suyunda yine tarımda sulama suyu olarak kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

Yapılan geziye İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Kara, Sivrice Belediye Başkanı İbrahim Altundaş ve İl Genel Meclisi Üyeleri de katıldı.

Kaynak: İHA