İzsu’Dan 57.6 Milyon Dolarlık Yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni şebeke yatırımları için yaklaşık 928 kilometre uzunluğunda su borusu satın aldı. İmalatlara hız kazandıracak uzun ömürlü, basınca dayanıklı borular için İZSU, 57.6 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Gerçekleştirdiği yatırım hamlesi ile 2004 yılından bu yana pek çok ilçe, mahalle ve köyü sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 ve 2012 yıllarında da 3 bin 144 kilometre uzunluğunda yeni içmesuyu şebekesi döşeyecek. İmalatlara hız kazandırmak amacıyla boru ihalesine çıkan İZSU, 928 kilometre uzunluğunda şebeke borusu satın aldı. İZSU, boruların ilkini 4 ay sonra olmak üzere 2 yıl içerisinde parti parti teslim alacak. İZSU, basınca dayanıklı, uzun ömürlü duktil font tipi borular için 57 milyon 687 bin dolarlık yatırım yaptı. Ellerinde hazır olan borularla imalatların daha hızlı tamamlanacağını ve yatırım maliyetinin düşeceğini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Firmalar boruyu hemen bizden temin edeceği için imalatlar daha kısa sürede bitecek. Aynı zamanda küçük çaplı işlerde elimizdeki hazır borularla kendimiz de imalat yapabileceğiz. Vatandaşlarımız kesintisiz ve sağlıklı suya kısa sürede kavuşacak” diye konuştu.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2004 - 2010 yılları arasında 984 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşendiğini, 2011 ve 2012 yılları arasında öncelikle Urla, Aliağa, Menemen, Seferihisar, Torbalı ve Özdere’nin içme suyu alt yapısının baştan sona yenileyeceğini söyledi. Foça, Bornova, Kemalpaşa, Menderes, Güzelbahçe, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Selçuk ilçelerinde yer alan mahalle ve köylerde de eskiyen içme suyu şebekelerinin yenilenerek kaçakların azaltılacağını, yerleşim yerlerinin modern alt yapıya kavuşacağını ifade eden yetkililer, 3144 kilometre uzunluğundaki bu yeni içmesuyu şebekesi yatırımının toplam tutarının ise yaklaşık 250 milyon lira olacağını bildirdi.

Kaynak: İHA