Aydıncık‘Ta 8. Sınıf Öğrencileri Sbs’De Ter Döktü

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı(SBS)‘nda ilköğretim 8.sınıf öğrencileri ter döktü.

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı(SBS)‘nda ilköğretim 8.sınıf öğrencileri ter döktü.

Aydıncık Eğitim Gönülleri Derneği ve Aydıncık Kaymakamlığı tarafından düzenlenen sınava ilçe genelinde eğitim gören ilköğretim 8.sınıflar katıldı. Sınavdan sonra İlçe Kaymakamı Taner Tengir Aydıncık Öğretmen evinde sınava katılan öğrencilere lahmacun ikramında bulundu.

Kaymakam Tengir, bu tür sınavların eğitim açısından çok önemli olduğunu söyledi. Tengir, "Sınavın düzenlenmesinde katkı sağlayan Eğitim Gönüllüleri Derneğine ve onun değerli başkanına teşekkür ediyorum. Eğitim gerçekten gönül işidir. Bunu da derneğimiz yaptığı çalışmalarla katkı sağlıyor. İlçemiz eğitim başarı seviyesinin en üst seviyelere çıkması için

hepimize görevler düşmektedir. Bu sınavlarla öğrencilerimizi girecekleri sınavlara hazırlayıp başarılarını arttırmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki günler içerisinde diğer sınıflarımıza ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize yönelikte sınavlar düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Aydıncık Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Muhammed Öztürk de Kaymakam Taner Tengir’e eğitime vermiş oyduğu katkılarından dolayı teşekkür etti. Öztürk, "İlçemiz eğitim başarı seviyesinin istenilen seviyeye gelmesi ve öğrencilerimizin başarılarının artırılması için bu tür sınavlar düzenlemeye devam edeceğiz. Ayrıca bizlere bu sınavın düzenlenmesinde SBS sınav sorularını vererek yardımcı olan Maltape Dershanelerine teşekkür ediyorum." dedi.