Özel Gediz Gökkuşağı İlköğretim Okulu Öğrencilerinden Anlamlı Yardım

Kütahya‘nın Gediz ilçesinde, Özel Gediz Gökkuşağı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Çocuk Esirgeme Kurumu‘nda yaşayan akranlarına kitap yardımı yapıldı.

Özel Gediz Gökkuşağı İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Aktürk, Gonca, Muştu ve Altın Burç Yayınlarının Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile anlaşmalı yürüttüğü "Yuvaya Kitap Uçur" Projesi kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu himayesinde korunmaya muhtaç binlerce çocuğa halkın katkılarıyla kitap hediye edildiğini, yürütülen bu projeye Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu öğrencilerinden de destek verildiğini söyledi.

Kampanyanın Türkiye‘nin geleceğinin emanet edileceği çocuklara yönelik yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirten Özel Gediz Gökkuşağı İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Aktürk, "Çorbada bizimde tuzumuzun bulunmasını istedik. Öğrencilerimizin, yurtlarda kalan arkadaşlarını gözlerinin önüne getirerek kampanyaya duydukları bu anlamalı ilgi üzerine okulumuzda bir kitap satandı açtık. Stanttan iki kitap alan öğrencilerimiz, hediye edilen üçüncü kitabı yurtlarda kalan akranlarına gönderdiler. Bu şekilde internet üzerinden de kitap gönderen öğrencilerimiz var. Bakanlık onayıyla düzenlenen bu kampanyaya vatandaşlarımızdan da büyük ilgi gösterildi" dedi.

Gökkuşağı Kitap-Kırtasiye Müdürü Taylan Şen ise "Gökkuşağı İlköğretim Okulu idareci, öğretmen ve öğrencileri bu konuda çok duyarlı davrandı. Bizde onların bu güzel davranışına destek amacıyla kırtasiyemizin bir kenarında kampanya için stant kurduk. Kitap almaya gelen müşterilerimizin dikkatini çekiyor. "Yuvadakilerde bizim evlatlarımız" diyen vatandaşlar aldıkları kitapların hediyelerini yuvaya uçuruyor. Bazen aldıkları tüm kitapları çocuklara gönderenlerde çıkıyor. Kampanya mart ayı sonuna kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA