Konak Belediyesi‘nin Kadınlar Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

Konak Belediyesi ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü‘ nü ay boyunca düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlamaya devam ediyor. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi‘nde sahnelenen ‘Basit Bir Ev Kazası‘ adlı oyun sanatseverler tarafından beğeniyle izlendi.

Murat İpek‘in yazıp - yönettiği oyunu televizyon ve sinema dünyasının sevilen oyuncusu Günay Karacaoğlu başarıyla oynadı. İki perdelik, tek kişilik komedi oyunu salonu dolduran seyircilerden tam not aldı. “Basit Bir Ev Kazası” oyununda Günay Karacaoğlu‘nun canlandırdığı “Songül” karakteri her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremedikleri konular cesurca canlandırıldı. Oyun kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor. Hayatında gerçekler ve hayalleri arasında gelgitler yaşayan, aradığı aşkı bulamamış bir ev kadınının yaşadıklarını ve kurduğu hayal dünyasında mutluluğu arayışının sergilendiği oyunda Songül karakterini başarıyla yürüten Karacaoğlu, oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Çiçek yağmuruna tutuldu. Komedi ve hüznün ustaca harmanlandığı oyun, aslında Türkiye gerçeğinde pek çok kadının yaşamak zorunda olduğu benzer evlilikleri sahneden yansıttı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan‘ın daveti üzerine sahnelenen oyunla İzmirli sanatseverlerle özellikle Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Günay Karacaoğlu, seyircinin çok güzel tepkiler gösterdiğini, bunun da oyunun enerjisine katkı sağladığını söyledi.

Kaynak: İHA