Elektrik Teknisyeni Adaylarına Direk Üzerinde Dengede Durma Dersi

Türkiye’deki eğitim merkezlerinin başında gelen TEDAŞ Erzincan Eğitim Merkezi, eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye’deki eğitim merkezlerinin başında gelen TEDAŞ Erzincan Eğitim Merkezi, eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Erzincan’ da 5 bölgeye hizmet veren eğitim merkezinde Akdeniz İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölge illerinden gelen kursiyerlere Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde(EKAT) çalışma izin belgesi veriliyor. Kursiyerler direk üzerinde dengede durma dersi de alıyor.

Erzincan TEDAŞ Eğitim Merkezi, çeşitli illerde çalışan teknisyenlere arıza, bakım, onarım gibi işleri başarıyla yürütmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da kurs verilmeye başlandı. TEDAŞ Eğitim merkezine gelen kursiyerlere direk üzerinde dengede durma kursları da veriliyor. Eğitim merkezinde eğitim alan kursiyerler direkler üzerinde voleybol oynayarak dengede durmaya çalışıyorlar. Eğitim merkezinde ayrıca kursiyerlerin moral ve motivasyonunu artırmak için halat çekme oyunu da oynanıyor.

Kurs yaklaşık 22 gün sürecek. Eğitime 172 elektrik teknisyeni katılıyor. Türkiye’deki 5 eğitim merkezlerinden en önemlisi olan TEDAŞ Erzincan Eğitim Merkezi, her geçen yıl hedefini büyütüyor. 2010 yılında 1695 kişi Erzincan’da eğitim aldı.