Konak‘ta Kadın Sanatçılar Sergisi

Konak Belediyesi, Güzelyalı Kültür Merkezi yine muhteşem bir sergiyle sanatseverlere kapılarını açtı.

Konak Belediyesi, Güzelyalı Kültür Merkezi yine muhteşem bir sergiyle sanatseverlere kapılarını açtı. III . Uluslararası Dünya Kadınları Sergisi yerli ve yabancı 33 sanatçıya ev sahipliği yapıyor. Güzelyalı Kültür Merkezi‘ndeki serginin açılışını gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan Güzelyalı Kültür Merkezi‘nde ardı ardına dünya çapında ses getiren sergilere yer verdiklerini ve büyük bir ilgi odağı yarattıklarını söyledi.

III. 8 Mart Uluslararası Dünya Kadınları Sergisi‘nde yerli ve yabancı çok değerli 33 sanatçının eserlerinin yer aldığını belirten Başkan Tartan, sanatseverlerin bu sergiyi mutlaka gezmelerini ve kaçırmamalarını istedi. Toplumların kültür ve sanatın ışığı ile aydınlanacağını belirten Başkan Tartan,” İzmir‘de sanatı ön plana çıkarmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü sanat ve sanatçılar toplumumuza ışık tutan isimlerdir. 33 kadın sanatçının eserlerinin buluştuğu kültür merkezimizde önümüzdeki aylarda da birbirinden değerli sanatçılarımızı konuk ediyoruz” dedi.

Yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan sergide 11 adet resim,13 adet seramik, 9 adet heykel sergileniyor. Sergide tüm sanatçı dostları ve sanatseverler bir araya geldi. Sergi 26 mart 2011 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: İHA