Sevgi Kadınlar Derneği‘Nden Ailelere Gıda Yardımı

Van Sevgi Kadınlar Derneği, Gürpınar’da dul ve yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yaptı.

Sevgi Kadınlar Derneği‘Nden Ailelere Gıda Yardımı
Van Sevgi Kadınlar Derneği, Gürpınar’da dul ve yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yaptı.

Sevgi Kadınlar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya’yı makamında ziyaret ederek, dernek hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Nurullah Kaya, Gürpınar’da dul ve fakir ailelere yapılan yardımı çok anlamlı bulduklarını söyledi.

Kaya, “Kaymakamlığımızın daha önceden tespit ettiği yardıma muhtaç aynı zamanda da dul kalan ailelere yardım yerinde bir yardım oldu. Sivil toplum örgütlerinin bu tür faaliyetlerini artırarak devam ettirmelerini temenni ediyorum.” dedi.



Van Sevgi Kadınlar Derneği Yönetim Kurul Üyesi Ayşe Sinan da sosyal sorumluluk bilinci içerisinde ellerinden gelen imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmeye çalıştıklarını ifade etti. Sinan, ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Sinan, şöyle dedi:

“Hazırlanan gıda paketlerini, aksaklık olmaması için ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine üyelerimizle birlikte dağıtıyoruz. Dağıtıma bizzat bizimle birlikte katılan Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya’ya teşekkür ediyoruz. Her şeyi devletimizden beklemememiz lazım. Sivil toplum örgütleri toplumun her sıkıntısı ile yakından ilgilenmeli ve alternatifler üretmelidir. Devlet ve sivil toplum örgütlerinin ele ele vermesiyle mağdur vatandaşlarımızın sıkıntılarının daha da erken çözüleceğine inanıyorum.”