Paü 2.Ulusal Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu Başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2. Ulusal Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu başladı.

Türkiye‘den 24 üniversitenin katıldığı ve 300‘e yakın öğrencinin takip ettiği sempozyumun açılışı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi‘nde yapıldı. Açılış törenine Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil Çetişli, Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunması ile başlayan tören müzik dinletisiyle devam etti. Sempozyumla ilgili bilgi veren Arkeoloji Topluluğu Başkanı Şadıman Deniz Akyol, Türkiye üniversiteleri kapsamındaki arkeoloji, sanat tarihi, turizm rehberliği ve arkeoseramik anasanat dalı öğrencilerinin birikimlerini, fikirlerini, görüş ve önerilerini paylaşıp sunabilecekleri bir platform oluşturmak olduğunu söyledi.

PAÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ise sempozyumun ilk kez Ege Üniversitesi‘nde düzenlendiğini ve kısa sürede ulusal bir karakter kazandığını söyledi. Prof. Dr. Şimşek, sempozyumun en önemli özelliğinin organizasyonun her aşamasının öğrenciler tarafından yapılması olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil Çetişli de Fen Edebiyat Fakültesi‘nin bir bölümü olarak bir öğrenci kurultayının Denizli‘de gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Denizli‘nin konumu itibariyle arkeolojik eserlerin yoğun olduğu bir yerde bulunduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas ise "Üniversitemiz tarih, doğa, çevre ve yaşama dair olan her şeyin değerlendirilmesi, toplumun hizmetine sunulmasının gerekliliğine kurulduğu günden itibaren değer vermiş ve insanların faydasına sunmanın arayışı içinde olmuştur. Sempozyum boyunca bilgi alışverişleri ile ulaşılacak ve beraberinde ortaya çıkacak yararlı kazanımlarla daha iyi yarınlara ulaşılmasını diliyorum. Sempozyuma katkılarından dolayı kamu ve özel sektör kurumlarına, öğrencilere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Mütevazi bir öğrenci kulübünün ulusal düzeyde bir çalıştaya ev sahipliği yapmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de "Arkeolojide Denizli olarak şanslı bir iliz. İlimizde tam 19 antik kent bulunmaktadır. Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Laodikya‘nın ortaya çıkartılmasında ciddi bir başarı yakalamış ve Türkiye‘ye model olabilecek bir çalışmaya imza atmıştır. Sizin çalıştayda ortaya koyacağınız sonuç bildirgesini Valilik olarak takip edeceğiz. Bu sonuçların bize rehber olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından PAÜ Arkeoloji Topluluğu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Ağaca asılan Marsilyas‘ adlı tiyatro oyunu sergilendi. 3 gün sürecek sempozyumda 80 bildirinin sunulacağı açıklandı.

Kaynak: İHA