Kızılcasöğüt Sulama Göleti 120 Günde Tamamladı

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı bir törenle geçtiğimiz Ağustos ayında temeli atılan ve 120 günde tamamlanan Kızılcasöğüt sulama göletinde incelemelerde bulundu.

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesine 17 Ağustos 2010 günü temeli atılan ve 4 Nisan 2011 tarihinde tamamlanması planlanan sulama göleti 120 günde bitirildi. Tahmin edilen süreden daha önce bitirilen ve yaklaşık 2 milyon 69 bin TL’ye mal olan gölette incelemelerde bulunan Vali Özdemir Çakacak,”Gölet sayesinde yaklaşık 260 hektarlık tarım arazisinde sulu tarım yapılacak”dedi.

Temel atma töreninden sonra 120 gün içerisinde tamamlanan gölet su tutmaya başladı. Vali Özdemir Çakacak bugün öğle saatlerinde DSİ 23. Şube Müdürü Fahrettin Erdoğan’dan göletle ilgili bilgi alarak alanda incelemelerde bulundu. Vali Özdemir Çakacak’ın inceleme gezisine İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan ile İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve Banaz İlçe Kaymakamı Mustafa Demir de eşlik etti.

Vali Özdemir Çakacak, ildeki DSİ yatırımlarının devam edeceğini de bildirerek Dikendere Barajı ile Bahadır göletinin proje çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Kızılcasöğüt sulama göletinin il ekonomisine ve tarımsal üretime ciddi katkı sağlayacağını anlatan Vali Özdemir Çakacak, “Göletler sayesinde sulu tarım gelişecek. Ürün çeşitliliği ve ürün kalitesi artacağı için çiftçimizin gelir düzeyi yükselecek. Kızılcasöğüt sulama göletinin temelini Çevre ve Orman Bakanımız ile birlikte atmıştık. Tahmin edilen süreden daha önce tamamlanması bizi mutlu etti. İlimizdeki tarım ürünlerinin kalitesinin ve nihai ürün çeşitliliğinin artmasını arzu ediyoruz. Kılızcasöğüt göleti sayesinde yaklaşık 260 hektar tarım arazisinde sulu tarım yapılacak. 27 metre derinliğindeki gölet 1 milyon 240 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip”dedi.

Vali Özdemir Çakacak gölette yaptığı incelemelerin ardından Kızılcasöğüt Belediyesi’ni ziyaret ederek beldede yaşayan vatandaşlarla da sohbet etti.

Kaynak: İHA