Çay Yolları Kapanan Köyleri İnceledi

Karadeniz Ereğli belde ve köylerinde olumsuz yönde hayatı etkiledi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit ile kar ile mücadelede yapılan çalışmaları yerinde inceledi, muhtarların ve vatandaşların taleplerini dinledi.

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı Kdz. Ereğli ilçe merkezinde etkili olmasa da belde ve köylerinin büyük bir çoğunluğunda etkisini gösterdi. Kdz. Ereğli-Zonguldak karayolunda zincirsiz araçların seyir etmesine izin verilmedi. Göreve geldiği günden buyana başarılı çalışmalar yapan belde ve köylerin sorunlarının çözümünde etkili olan Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, kar ile mücadelede yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceledi, muhtarların ve vatandaşların taleplerini dinledi.

Kdz. Ereğli-Zonguldak yol güzergahı, Tepeören, Elmacı, Cemaller, Sücüllü, Ballıca, Bayat köylerinde bizzat incelemede bulunan Kaymakam İbrahim Çay yaptığı açıklamasında, “Kar ile mücadele etmek için 3 ekip kurduk yine bu 3 ekibin yanına bir de yedek ekip hazır bulunduruyoruz. Kar yağışının başlaması ile alarm verdik ve ekiplerimiz 24 saat görevinin başında. Bir ekibimiz Yalı bölgesinde bir diğeri Aydın grup yolu bir diğeri de Dağlıca bölgesinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Kar yağışı ile ekiplerimiz 24 saat alarma geçmiştir. Büyük biz özveri içerisinde çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Amacımız en kısa sürede yollarımızı ulaşıma açmaktır” dedi.

Kaynak: İHA