‘Bilinçli Ebeveyn, Aydınlık Gelecek‘ Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Özellikle Kız Çocuklarının Okullaştırılmasının Arttırılması Hibe Programı kapsamında hazırlanan ‘Bilinçli Ebeveyn, Aydınlık Gelecek‘ adlı projenin tanıtımı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen hibe programı kapsamında hazırlanan projenin açılışı ve tanıtımı Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği salonunda gerçekleştirildi. Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve çeşitli kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci programa katıldı.

Tekel 75. Yıl YİBO, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve çeşitli kurum ve kuruluşların ortaklaşa hazırladığı ‘Bilinçli Ebeveyn, Aydınlık Gelecek‘ projesinin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, eğitimde ailenin eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, projenin ardından ailelerin eğitime bakış açısının değişeceğine inandığını belirtti.

Vali Ramazan Sodan, ise bu anlamlı projeyi hazırladıkları için emeği geçenleri tebrik ederek, "Eğitime çok büyük önem veriyoruz ve bu proje eğitim için çok önemlidir. Projede önemli ve doğru tespitler yapılmış. Dünyanın en zor işi çocukların eğitimidir. Bilinçli anne ve babalar olursa çocuklarına şefkat ve sevgi ile yaklaşır. Böyle olunca öğrencilerin başarılı olmalarına hiçbir engel olmaz" dedi.

Proje Koordinatörü Bilal Zemin proje hakkında davetlilere bilgi verdi. Slayt eşliğinde projeyi anlatan Zemin şunları söyledi: "Proje aile için iletişim problemlerinin giderilmesini sağlamak, ailenin eğitimdeki vazgeçilmez rolünü kavratmaktır. Ailelerin çocuğun sosyal yaşamı ve okul yaşamı ile yakından ilgilenmelerini sağlamak ve katılımcı ailelerin aile içi kurallar oluşturmalarını ve bunlara uymalarını sağlamak ve bu iletişi sürekli kılmaktır. Proje kapsamında 30 köy ziyareti planlanmakta ve köylerde

bilinçlendirme faaliyetleri, aile içi iletişim panelleri düzenlenecek ve köylerde evleri ziyaret edilecek. Proje kapsamında 24 kişi aktif olarak görev alacak."

Kaynak: İHA