Vali Savaş, ilçe gezilerine Hacıbektaş’tan başladı

Nevşehir Valiliği görevine yaklaşık iki ay önce atanan Abdurrahman Savaş, ilçe ziyaretlerine ilk olarak Hacıbektaş’tan başladı.



Vali Savaş ilçeye gelişinde Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, ilçe daire amirleri tarafından kaymakamlık önünde karşılandı.
Karşılama sonrasında Kaymakam Mustafa Eldivan’ın makamına geçen Vali Savaş, ilçe ile ilgili genel bilgiler aldı.

Vali Savaş, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İlçe ziyaretlerimizi Hacıbektaş ilçemizden başlatıyoruz. Çünkü Hacıbektaş manevi kültür açısından bütün insanlığı etkilemektedir ve dünyada bütün insanların ilgisini çeken manevi kültürün yaşandığı önemli yerlerden birisidir. Bu vesile ile ilçede yürütülen çalışmaları yerinde görmek, öncelikli yapılması gereken hizmetleri görüşmek ve daha derinlemesine analiz etmek üzere buradayız.” dedi.

Daha sonra Hacıbektaş Belediyesi‘ni ziyaret eden Vali Savaş, Başkan Ali Rıza Selmanpakoğlu’ndan ilçenin genel yapısı ve durumu hakkında bilgiler aldı.
Hacıbektaş-ı Veli Külliyesinde yer alan müze ve tarihi mekanları da gezen Vali Savaş, sırasıyla İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü‘ne de ziyarette bulundu.

Hacıbektaş Rıfat Kartal Huzurevi‘ni de ziyaret eden Vali Savaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Huzurevi Müdürü Ali Rıza Ekiz ve huzurevi konukları tarafından çiçeklerle karşılandı. Burada yaşlı konuklarla karşılıklı sohbet eden Vali Savaş, huzurevi sakinleri ile birlikte öğle yemeği de yedi.

Hacıbektaş Kültür Merkezi’nde semah gösterisini izleyen Vali Savaş, yapımı tamamlanan Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakülte binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra, Hacıbektaş Kaymakamlığı‘na geçen Vali Savaş‘a Kaymakam Mustafa Eldivan tarafından ilçe ile ilgili detaylı brifing verildi. Toplantıya kurum ve kuruluş müdürleri ve ilçe daire amirleri de katıldı.