Okuma-yazmayı öğrenen ev hanımları sertifikalarını aldı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çullu Mahallesi‘nde düzenlenen okuma-yazma kursu sonunda ev hanımı 9 kursiyer törenle belgelerini aldı.



Törende okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerden Fidan Aksu ve Songül Özatak’ın gelin-kaynana atışmasının konu edildiği metni okuması salonda bulunanları güldürdü.

İl genelinde 15 bin okuma-yazma bilmeyen vatandaşın olduğunu açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, bu ve benzer kampanyaların cehaletin önüne geçilmesinde etkili olduğunu söyledi. Düzenlenen kurslarda üniversiteli gençlerle birlikte hareket edildiğini belirten Peker, “Her mahalleye ayrı gruplar yolluyoruz. Kapı kapı dolaşıyoruz. Okuma yazma bilmeyenlere bu kurslara çağrı yaparak gelmelerini sağlıyoruz.’’ dedi.

Okuma yazma bilmeyenlerin çoğunluğunu bayanların oluşturduğunu söyleyen Peker, “Bugün övünerek ifade edeceğim konu, okullarımızda erkek öğrencilerimiz ile kız öğrencilerimizin sayısı hemen hemen denk. Bazı okullarda kız öğrencilerimiz sayı olarak fazla. Bunun anlamı, biz bundan sonraki yıllarda okuma yazma adı altında bir kurs açma ihtiyacı duymayacağız.” diye konuştu.

Ev hanımlarına de seslenen Peker, “Okur yazar olmayan annenin çocuğuna ne kadar faydası olabilir? O halde çocuğu ile ilgilenebilmesi için ev hanımının da okuma yazma bilmesi şarttır.” şeklinde konuştu.