Türk işçiler: Binlerce kişi Bingazi’de kurtarılmayı bekliyoruz

Libya’da yaşanan çatışmalar sonucu Türkiye’ye gelmek için Bingazi havaalanına akın eden Türk işçiler, kurtarılmayı beklediklerini ifade etti.     Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) telefonla ulaştığı havaalanında bekleyen Türk işçilerden b



    TÜRK İŞÇİ: DEVRİMCİLER BİZİ SAĞ SALİM MEMLEKETE GÖNDERME SÖZÜ VERDİ
    Havaalanında bekleyen Türk işçilerden Tayfun Tanırkan, Cihan’a telefonla yaptığı açıklamada, devrimcilerin havaalanını ele geçirdiğini belirterek, kendilerine sağ salim Türkiye’ye gönderme sözü verdiklerini ifade etti.
    Gece saatlerinden havaalanında çatışma çıktığını aktaran Tanırkan, “Devrimciler gece havaalanına gelerek yönetimine el koyduklarını bildirdi. Ayrıca Bingazi’nin de tamamen düştüğünü belirtiler. Bizi havaalanındaki kargo terminaline yerleştirdiler.” dedi.

    “ASKERLER DE DEVRİMCİLERDEN YANA TARAF”
    Kargı terminalinde şu an 2 bin 900 Türk vatandaşının beklediğin söyleyen Tayfun Tanırkan, çevrede ne polis ne de devrimci görebildiklerini anlattı. Tanırkan, “Biz gece geldik havaalanına. Çevrede birkaç asker de vardı. Onların da devrimcilerden yana olduğunu söylediler. Bulunduğumuz havaalanının yolcu terminaline 150-200 metre uzaklıktaki kargo hangarlarını bulunduğu yer.” ifadelerini kullandı.

    “KONSOLOSLUK 5 UÇAĞIN GELECEĞİNİ SÖYLEDİ”
    Konsolosluk yetkililerinin Türkiye’den kendilerini almaları için 5 uçağın geleceği bilgisini verdiklerini aktaran Türk işçi Tanırkan, “Türk konsolosluğu yetkilileri, hava sahasını yakında açılacağını ve uçaklara iniş izni verileceğini ifade etti. Bugünden itibaren dönüşlerin başlayacağını ve 5 uçağın geldiğini aktardılar. Uçaklara binmemiz için bizi gruplara ayırdılar. Uçaklar gelince gruplar şeklinde sırayla bineceğiz.” şeklinde konuştu.